Szívzörej, harmadik szívhang

Tisztelt doktor úr/nő, háziorvosom szívzörejt (ún. harmadik szívhang) állapított meg nálam. Korábban voltak már szívpanaszaim, a magas pulzust betaloccal szabályozták, de az MPS miatt gyakran vannak mellkasi szúró fájdalmaim. Kérdésem, hogy ez a fajta szívzörej ártalmas-e és ad-e újabb kivizsgálásra?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza harmadik szívhang témában

Kedves Kérdező, a harmadik hang fiatalokban normális jelenség, a mitralis billentyű kinyílásakor a vér hirtelen áramlása a bal kamrába gyors, örvényes áramlást okoz, ez okozza ezt a hangjelenséget. További vizsgálatot nem igényel. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. augusztus 23., 10:50; Megválaszolva: 2012. augusztus 24., 09:41
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Noncompaction
Noncompaction enyhén csökkent balkamra funkcióval mr esetén mi a teendő? Panaszt nem okoz. 21 éves férfi
Szívultrahang eredménye
Tisztelt Doktornő! Megcsinálták a szívultrahangot de semmit nem mondtak. Leírnám az eredményt és kérem írjon pár sort hogy van-e valami probléma...
Alacsony vernyomas
Genetikai vizsgálat, hosszú QT
Kihagyó szívverés