• Szívritmuszavar és versenysport

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        19 éves leányom tíz éve versenyszrűen kosárlabdázik. Nemrég óta megfigyelték, hogy nagyon hamar felmegy az edzéssek alatt a pulzusa (180-ra) és nehezen áll vissza normál állapotba. Kivizsgálásakor megállapították, hogy szívritmuszavara van. Volt olyan kardiológus, aki szerint nyugodtan sportolhat versenyszerűen, volt aki viszont ezt nem ajánlotta. Mit tanácsolnak, mit kellene tennünk? Van-e javaslatuk a pulzusszám tekintetében? Üdvözlettel: Tamás

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzusszám témában

        Kedves Tamás! Jó lenne tudni, milyen ritmuszavarról van szó. Ha nincs szervi szívbetegség, akkor bizonyos ritmuszavarok mellett lehet sportolni, máskor a tünetektől függően kezelés lehet javasolt. Célszerű lenne elektrofiziológiai szakrendelést felkeresni (Pécsett, Debrecenben, Szegeden, Budapesten a SOTE Kard. Központban, GOKI -ban, ÁEK-ban, Budai Irgalmasrendi Kh.-ban, valamint Zalaegerszegen, Balatonfüreden van ilyen). Bizonyos ritmuszavarok katéteres ablációval megszüntethetők, ezután a sport nyugodtan folytatható, de ennek megítélésére specialista felkeresése ajánlott.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2012. március 12., 07:08; Megválaszolva: 2012. március 21., 23:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.