Sinvor vagy Zocor gyógyszereket mivel tudnám helyetesíteni.

Összkoleszterin 4, 8 HDL koleszterin 1, 15 A megnevezett gyógyszerekből szedek 20mg/nap. Mellékhatások miatt szeretném őket lecserélni. Májfunkciom nem jó erdményeket mutat.GOT 40, GPT 60, GGT 112, és potenciálissan is zavar, talán a legjobban.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a statin témában

Kedves Kérdező! Javaslom, hogy tartson legalább egy hónap szünetet a koleszterincsökkentő szedésével és utána történjen kontroll laborvizsgálat. Más hasonló gyógyszer lehet az atorvastatin, a rosuvastatin illetve a fluvostatin, melyek különböző hatóanyagtartalommal és többféle néven is forgalomban vannak. Sajnos mindegyiknél előfordulhat májfunkciós érték emelkedés egyéni érzékenység alapján. Potenciazavart a rosuvastatinnál és a fluvostatinnál nem írnak le. Potenciazavarának hátterében a magas vérnyomás illetve annak kezelésére szedett gyógyszer ( pl. Renitec, Cardura) is állhat.

Kérdés: 2012. február 19., 20:42; Megválaszolva: 2012. február 21., 19:05
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Szívkatéterezés
SZÍVELÉGTELENSÉG
Szívdobogás
TANÁCS KÉRÉSE