Magas pulzus?

Kedves Doktornő/Úr! Az lenne a kérdésem, hogy szorongásos vagyok, pánikbeteg.Vékony testalkatom van, rendszeresen járok orvoshoz, a gyógyszerek miatt is.1 hete vettem észre, hogy megugrott jobban a pulzusom, megmértem vérnyomásmérővel akkor volt 108.Utánna is 98-110 közötti. A vérnyomásom normálisnak mondható, inkább alacsonyabb. Azóta ez a nagy pulzusszám aggaszt, eddíg olyan 80-90 közé esett.Kedden az orvosom csinált egy EKG vizsgálatot ahol semmit nem talált, de voltam már mellkasröntgenen is.Ha magamnak számolom 15 mp-ig és azt szorzom fel akkor is csak 80 valamennyi. A vérnyomásmérő esetén izgatottság miatt ugorhat fel? Néha elkap és akkor nagyon kellemetlen, de elmúlik, főleg akkor, ha izgulok valamiért. Meddíg normális a pulzusszám és kell ezzel foglalkoznom egyáltalán? Igazából azt javasolták, hogy ne foglalkozzak vele, mert akkor tényleg megemelkedik.De azért kicsit aggódok a pulzus miatt.Vagy esetleg okozhat bármilyen betegséget, elváltozást? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzusszám témában

Kedves Hölgyem! A pulzusszám 100-ig normálisnak tekinthető. A stresszes alkat hajlamosíthat a pulzusszám megugrására, próbálja meg a stresszt csökkenteni, ne mérje gyakran, mert már maga a mérés is stresszt okoz. Szorongásoldó stresszoldó gyakorlatok elsajátítása is segíthet, ezekről a neten is tájékozódhat, illetve pszichológus is tud segíteni ezek elsajátításában. Ha ezek hatására rendszeresen magasabb a pulzusszám, kivizsgálás javasolt.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. február 02., 11:08; Megválaszolva: 2012. február 04., 21:13
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Szívkatéterezés
SZÍVELÉGTELENSÉG
Szívdobogás
TANÁCS KÉRÉSE