szexuális trauma

Tisztelt doktor úr/nő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy 17-18 évesen volt egy szexuális traumám. Egy idősebb lánnyal akartunk lefeküdni, de annyira rágörcsöltem, akkora volt bennem a teljesìtési vágy, hogy a merevedés során komplikációk léptek fel. Nem jött létre az aktus. Ezután 5 évig volt barátnőm, először ott is eszembe jutott ez az emlék, ott is nehezen ment az első. Aztán utána minden rendben ment éveken keresztül. Azóta annak a kapcsolatnak vége és egy új elején vagyok. Még nem történt semmi, attól félek, hogy a 6-7 éve történt dolog újra megismétlődik és rágörcsölök. Fizikailag egészséges vagyok, vam erekcióm stb. Mit tudna ajánlani, hogy ez ne történjen meg újra? Pszihológushoz nem szeretnék menni. Esetleg az első alkalomnál egy tabletta?

Legfrissebb cikkek a témában

Habis Melinda válasza merevedési zavar témában

Kedves Kérdező!

Levele alapján úgy gondolom, hogy a merevedési probléma oka talán a régi kudarc megismétlésétől való félelem lehet. Ennek kezelésére több stratégiát is kipróbálhat, például elmondhatja a barátnőjének a félelmét, aki ha szereti Önt biztosan segíteni fog Önnek leküzdeni a gátlásait.

Üdvözlettel: Habis Melinda

 Habis Melinda
Habis Melinda felnőtt klinikai szakpszichológus, személyközpontú terapeuta, pár- és családterapeuta jelölt
Kérdés: 2015. augusztus 15., 13:58; Megválaszolva: 2015. augusztus 18., 13:12
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Kétségbeesés
Mi lehet a gond velem
Std szűrés eredménye
Lehetséges a terhesség?
Lehetséges a terhesség?