Mellékhatás

Tisztelt Dr. Nő/ Úr Sajnos a legtöbb antidepreszánsok mellékhatása ként jelentkezhetnek szexuális zavarok. Nálam több, kipróbált gyógyszer is ilyen mellékhatásokat produkált. Az orvosm azt kérdezte miért zavar ez engen, hisz nincs társam. Én nem mondtam le még arról, hogy találjak társat, ezért nem is szeretnék ilyen mellékhatás mellett gyógyszert szedni. A szexusomnak idáig semmi baja nem volt és nem is szeteném, ha "elromlana." Attól tartok, ha még is szedek ilyen mellékhatással gyógyszert huzamosabb ideig, akkot örökre elveszíthetem a szexuális élményhez való képeségemet. Szerintem egyedül is szüksége van az embernek ezt az élményt megélni. Azt kértem az orvosomtól, hogy most találjunk olyan gyógyszert, amitől jól érzem magam, de nincs ilyen mellék hatása, és ne akkor kapkodjunk, amikor már lesz valakim. Most megemelete a napi 3x1 0, 5-ös Rivotrilt 3x1 2mg -osra, és nem írt mellé semmit.1, 5 hónap mulva kell visszamennem. Azt mondta, majd akkor kitalál valamit. Ezt az adag emelést túlzásnak érzem, mert az óta folyamtosan fáj a fejem. Nem tudom merjek-e ennyit szedni, mert félek a függőségtől. A másik kérdésem az, hogy Tényleg "elromolhat-e" a szexusom örökre, a fent leírt módon, vagy csak én képzelem ezt. Köszönettel várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza antidepresszáns és szexuális zavarok témában

Tisztelt Kérdező!

A szex. jellegű mmellékhatások a gyógyszer abbahagyása után mindenképpen megszűnnek, ettől nem kell tartania. Vannak olyan antidepresszánsok, melyeknek ilyen jellegű mellékhatása nem valószínű, ezt beszéje meg kezeőorvosával. A Rivotrilból minnél kevesebbett szedjen. Akkora adagot, ami már oldja a feszültséget, de nem okoz kellemetlen egyéb hatást.

Kérdés: 2012. augusztus 28., 15:59; Megválaszolva: 2012. augusztus 30., 08:40
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Fogamzásgátló tabletta
Lehetek terhes?
Kétségbeesés
Mi lehet a gond velem
Std szűrés eredménye