antidepresszáns

Pánikbetegségre, valamint enyhe depresszióra Sertralin Sandoz 50 mg nevű antidepresszánst kezdtem el szedni 5 nappal ezelőtt, napi fél szemet. A szedés kezdete óta szuicid képek jönnek elő, melyekre szorongással reagál a szervezetem, valamint heves szívdobogás érzésem van, illetve egész nap szorongok, hogy nehogy valami rosszat kövessek el, és azon aggódok, hogy az élet miért is van és miről is szól. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a kezelés folytatásával megszűnik majd, illetve egyáltalán az antidepresszáns gyógyszerrel ezen gondolatok összefüggenek-e? A gyógyszer elkezdése előtt is éreztem ilyet, de akkor sokkal könnyebben viseltem... Válaszukat köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza antidepresszáns témában

Kedves Kérdező!

Azt javaslom, hogy sürgősen keresse fel (akár telefonon is) a kollégát, aki felírta önnek a gyógyszert és beszéljék meg, hogy hogyan tovább. A hangulatjavítóknak ismert hatása az, amiről beszámol, éppen ezért szokták szorongásoldókkal kombinálni a szedésüket, amit később el lehet hagyni, de a kezdeti időszakban a felerősödő rossz gondolatok miatt szükség van rájuk. A Rivotril jó erre a célra, de leírásából nem derül ki, hogy ezt rendszeres szedésre javasolták-e és milyen dózisban. Beszéljen az orvosával és az ő tanácsait követve meg fognak szűnni ezek a panaszok.

Kérdés: 2014. április 28., 10:57; Megválaszolva: 2014. május 04., 00:09
Kérdések és válaszok: Depresszió
Pszichés probléma
Tisztelt Doktor/Doktornő! Folyamatos halálfélelemre, ájulásérzésre cipralexet kaptam. Sajnos egy féltől is olyan rosszul lettem, hogy többet nem...
antidepresszáns szedése
Életem során legalább 3 alkalommal komoly depresszióm volt, erős öngyilkossági késztetésekkel.Utoljára kb 9 évvel ezelőtt volt a legerősebb a...
Magas a vérnyomásom Arixen...
Dr- Bene Orsolya kardiológus Kedves Doktornő! Nagyon megemelkedett a vérnyomásom a fent emlitett gyógyszer miatt, ugyhogy szeretném kérdezni, hogy...
Antidepresszans szedése
Jo napot kivanok. Szeretnem megkerdezni, hogy gyerekvallalas elott mennyivel kell abbahagyni a Trittico gyogyszer szedeset. Probalom fokozatosan csokkenteni az...