3 év nem túl aktiv dohányzás során hogyan nézhet ki a tüdőm?

Eleinte nagyon aktivan szívtam, akár naponta 1-2 doboz cigaretta is elment. Mostanra kb féléve lecsökkent és nagyon sokszor már csak hétvégenként szívom. Mennyire befolyásolja ez a tény a tüdő károsodását? Köszönöm a válaszát! ui: antibébit is szedek kb másfél éve!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza dohányzás témában

Tisztelt Kérdező!

A tüdőt a dohányzás károsítja, egyénileg eltérő mértékben. A dohányzásról leszokás javasolt, minél előbb sikerül annál nagyobb az esély arra, hogy a későbbiekben ne alakuljanak ki a dohányzással összefüggésbe hozható légúti, valamint szív-és érrendszeri megbetegedések. A dohányzás és fogamzásgátló használata növeli a szív-és érrendszeri, a thromboemboliás megbetegedések kockázatát.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. november 22., 00:17; Megválaszolva: 2013. november 24., 17:24
Kérdések és válaszok: Szenvedélybetegségek
Champix-dohányzás leszokás
Tisztelt Doktor Nő! Párom a Champix segítségével leszokott a dohányzásról, a gyógyszert még szedi, 3. hónapnál tart. Úgy érzi már nem fog...
Dohányzás
Üdvözlöm! Szeretnék leszokni a dohányzásról. Eddig a Champix nevű gyógyszer vált be a leginkább, de még így is szükségem van a...
Hogyan legyek a segítségére?
Üdv! Van egy ismerősöm, aki tavaly átesett egy lábamputáción. A jobb lábát le kellett combig vágni. Ő cigizik, iszik sört, kávét, illetve szed...
mitöl nem kivánom
hello.az a kérdésem hogy már vagy 4 éve cigizem de nem sokat egy doboz cigi mindig elég egy hétig, vagy még tovább persze ha bulizni megyek akkor...
Dohányzás
Tisztelt Doktor úr / nő! Le szeretnék szokni a dohányzásról, és azt olvastam, hogy létezik nikotinmentes tabletta ami segíthet. Sajnos a...