Nystagmus nem romlik kontaktlencsével?

Tisztelt doktornő! Nekem születésem óta nysztagmust diagnosztizáltak. A kontaklencse használatát 1 orvos nem javasolta, viszont a látszerész mikor megvizsgált azt javasolta nyugodtan meg lehet probálni a lencsét. A kontaklencse használattal nincsen semmi problémamám. De szeretném megtudni, hogy tényleg nem rosszabbodik a nisztagmus erőssége a kontaklencse használatával? Normális, hogy az egyik szememnél olykor észrevehető a másiknál meg nem? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza nystagmus témában

Tisztelt kérdező! Sokfajta nystagmus van - oka, iránya, intenzitása stb. alapján. Önmagában a kontaktlencse véleményem szerint nincs befolyással a szemteke rezgés intenzitására, romlására stb. Ugyanakkor a nystagmus mértéke befolyásolhatja a kontaktlencse behelyezését és eltávolítását. A két szem között jelentkezhet mérsékelt különbség.

Kérdés: 2011. február 09., 19:36; Megválaszolva: 2011. február 13., 20:11
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák