Nystagmus-om van, meg lehet műteni?

Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy kis srác koromban kancsal voltam, és a mai napig szemüveges, bár mostanság az elmúlt években, hanyag módon nem használom. A kancsalságomat megszüntették gyerekkoromban. De kamasz koromra arra is fény derült hogy nystagmusom van, vagyis ha jól tudom szem teke rezgés. Arra szeretnék választ kapni, hogy ez mitől alakulhatott ki, mivel olvastam, hogy idegrendszeri problémák állhatnak a háttérben, valamint még magzat koromban nem minden fejlődött ki esetleg (mivel sajnos 7 hónaposan születtem meg) Valamint ezt teljes mértékben lehetséges műtét által megszüntetni? Régebben még a gyerek szemészeten azt mondták, hogy csak akkor indul be ez a szem mozgás, ha lápalázas vagyok, erre volt is példa az iskolában, amúgy nem volt máskor ilyenem, de mostanra évek óta, ez folyamatosan van, kisebb-nagyobb mozgásokkal, és szeretném, ha lehet ezt egy műtéttel orvosolni, bár ha lehet. Előre is köszönöm válaszát, szép napot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza nystagmus témában

Tisztelt Kérdező!

A nystagmus valóban leggyakrabban veleszületett idegrendszeri tünet. Az ön esetében feltételezem, hogy a szemüveg elhanyagolása miatt fokozódott a szemgolyó mozgása. Műtéti próbálkozásokról jelent meg a szakirodalom, de nem lehet biztosan, jó eredménnyel megoperálni a nystagmust.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2015. március 18., 16:13; Megválaszolva: 2015. március 19., 18:27
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák