Szemfájás fejfájással

Tisztelt Doktornő! Kb. 5 éve kiderült hogy rosszul látok távolra, elmentem egy szemvizsgálatra és a bal szemere -0.5 ös a jobb szememre -0.75 dioptriás szemüveget kaptam, ezután 2, 5 évvel új szemüveget akartam ezért ismét elmentem és megvizsgáltattam a szemem optikussal aki azt mondta hogy mindkét szemem romlott egy féllel így az új szemüvegem -1 (bal szemre) és -1.25 (jobb szemre) erősségű lett. Nagyon jól látok vele csak az a problémám akadt kb fél éve hogy a jobb szemem amire az erősebb dioptria kellett, sokszor fáj...ez egy olyan nyomó fájó érzés a szem mögött kezdődik és ezáltal az egész fejem jobb oldala fáj...nem tudom hogy ennek lehet hogy a szemüveg az oka? vagy az nem okoz ilyen panaszt? Szemészeten, szem orvosnál még nem voltam...Előre is köszönöm válaszát! Üdv

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemfájdalom témában

Tisztelt kérdező! A szemészeti kontroll érdemes lenne a megnyugtatás miatt. Pupilla tágítása után, lemérni a fénytörést és ellenőrízni a szemüveget. Ha pedig jó a szemüveg - aminek nagy a valószínűsége - érdemes lenne tovább lépni és fejfájás irányába vizsgálatokat végezni.

Kérdés: 2011. február 03., 13:20; Megválaszolva: 2011. február 06., 18:05
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok