• Magas szemnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A férjemnek már 6 éve magas szemnyomása van. Minden este csepegtetjük a szemeit. Kivizsgálás eredményei egyszer jók 18/21, máskor viszont túl magas a szemnyomása 28/40, 24/33, Xalatán szemcseppet használ és három havonta kell kontrollra menni. A látótér vizsgálata jó, és hál isten jól lát. Az lenne a kérdésem, hogy lézeres szemműtéttel meg lehetne-e véglegesen szüntetni a magas szemnyomást. 32 éves a férjem és nagyon féltjük a látását. Azért is érdekelne a lézeres műtét, mert már 3 szor előfordult rohamszerű tünetei voltak.(hányinger, erős szemfájás). Várom mihamarabbi válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a szemnyomás témában

        Tisztelt kérdező! A zöldhályog esetén végezhető lézeres beavatkozás a zöldhályog típusától függ. A rohamok leírása alapján valószínű, hogy zárt típusú a zöldhályog. Ebben az esetben kimondottan javasolt a lézeres beavatkozás. A rohamok előfordulása és az ingadozó szemnyomás számomra azt jelzi, hogy a férje zöldhályogja nincs megfelelően beállítva. Hiába jó a látás és a látótér, hosszú távon nagyon veszélyes a szemre a magasabb szemnyomás (még a 24 Hgmm is magas, nem beszélve a 40 Hgmm-ről! ). Az egy hatóanyagú szemcsepp (Xalatan) helyett kombinált készítményt (Xalacom, Combigan stb.) vagy más hatástani csoportba tartozó készítményt is kellene alkalmazni.


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész Itt kérdezhet

        Dr. Piros Zsuzsanna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-18 18:21:33; Megválaszolva: 2010. február 18., 18:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: