Zöldhályog ellenes műtét után hegesedés

Tisztelt Szakértő! 2 évvel ezelőtt zöldhályog ellenes műtétem volt a bal szememen. Ezt követően rendben volt a szemnyomás. Az orvos, aki a szememet műtötte, jelenleg szabadságon van. Július elején a rendszeres ellenőrzésen a helyettesítő doktornő emelkedett szemnyomást mért, több alkalommal is. Véleménye szerint hegesedésről van szó, amit fel kell lazítani. Szemcseppet kaptam. Egy hét múlva megyek ellenőrzésre a saját orvosomhoz. Kiváncsi vagyok, mire számíthatok. Újabb műtétre lesz szükség? Vagy meg kell ismételni az előzőt? Köszönettel: Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza szemnyomás témában

Tisztelt Katalin!

A szemnyomás nem feltétlenül a műtét hatásának megszűnésétől emelkedhet meg. Ezt alapos vizsgálat, néhány kontroll és esetleg gyógyszeres kezelés beállítása kideríti.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2015. július 31., 10:04; Megválaszolva: 2015. augusztus 21., 16:31
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemnyomás
Tisztelt Doktornő! Kiskorom óta rövidlátó vagyok, a jobb szemem -12, a bal -5 körüli, utóbbi szememen astigmia is van. Kemény kontaktlencsét...
magas szemnyomás
Szép napot! Az lenne a kérdésem, hogy ma voltam kontrollon magas szemnyomás miatt, és a mai értékem is magas lett, 26. Írtak fel szemcseppet (Xalatan...
Zöldhályog, Tobradexcsepp
2013.dec-ben 180fokban a szemnyomás emelkedése miatt lefagyasztották, bár az orvos azt mondta ez nem befolyásolja a meglévő látásomat.Eddig egyedül...
Magas szemnyomásprobléma
2014.03.06-án jelentkeztem a szemészeten homályos látás miatt (rövidlátó szemüvegem van -1, 5-es) , ahol Humapent szemcseppel pupillatágítást majd...
szemnyomás lézer beavatkozás után
Tisztelt Doktornő! 2013 május hónapban megállapitották, hogy a korábbi nyilt zugú glaukomám zárt zugú, és elvégeztek Yag laser iridotomiát...