Zöldhályog, Tobradexcsepp

2013.dec-ben 180fokban a szemnyomás emelkedése miatt lefagyasztották, bár az orvos azt mondta ez nem befolyásolja a meglévő látásomat.Eddig egyedül közlekedtem, vásároltam, olvastam, ma már mindezzel nem rendelkezem, és a szemnyomásom 5-re leesett, a szemnyomás emelésére Tobradex cseppet írt az orvos, napi 5x1 cseppet, egy doboz általában 3hétre elegendő, ennek hatására-e, de legutóbb a nyomás 10-re emelkedett. A gyógyszerész azt mondta, ez egy erős és károsíthatja a szemet.Kérdésem az volna: ha ez valóban így van, van-e más mód a nyomás emelésére.Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza szemnyomás témában

Tisztelt Kérdező!

A zöldhályog Önnek olyan mértékben rontotta a keringést és ezáltal a látást, hogy a steroid mellékhatásai egyelőre kevesebb problémát okzhatnak, mint a jó hatása.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. július 09., 20:18; Megválaszolva: 2014. július 22., 11:33
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemnyomás
Tisztelt Doktornő! Kiskorom óta rövidlátó vagyok, a jobb szemem -12, a bal -5 körüli, utóbbi szememen astigmia is van. Kemény kontaktlencsét...
Zöldhályog ellenes műtét után...
Tisztelt Szakértő! 2 évvel ezelőtt zöldhályog ellenes műtétem volt a bal szememen. Ezt követően rendben volt a szemnyomás. Az orvos, aki a...
magas szemnyomás
Szép napot! Az lenne a kérdésem, hogy ma voltam kontrollon magas szemnyomás miatt, és a mai értékem is magas lett, 26. Írtak fel szemcseppet (Xalatan...
Magas szemnyomásprobléma
2014.03.06-án jelentkeztem a szemészeten homályos látás miatt (rövidlátó szemüvegem van -1, 5-es) , ahol Humapent szemcseppel pupillatágítást majd...
szemnyomás lézer beavatkozás után
Tisztelt Doktornő! 2013 május hónapban megállapitották, hogy a korábbi nyilt zugú glaukomám zárt zugú, és elvégeztek Yag laser iridotomiát...