magas szemnyomás

Szép napot! Az lenne a kérdésem, hogy ma voltam kontrollon magas szemnyomás miatt, és a mai értékem is magas lett, 26. Írtak fel szemcseppet (Xalatan 0, 05 mg/ml oldatos szemcsepp) , és azt mondták hogy minden este lefekvés elött csepegtessek egyet, két hétig aztán vissza kell mennem ismét. Az a problémám hogy jövöhéten négy napos fesztiválra megyek, és ugyebár akkor minden este buli lesz. Hogyan csepegtessek akkor ha nem este hanem mondjuk hajnalban fogok lefeküdni? Eltolhatom akkor reggelre a csepegtetést, ha akkor fekszem majd le? Ettől nem fog másképp hatni a csepp? A választ elöre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza szemnyomás témában

Tisztelt Kérdező!

A szemnyomás csökkentő szemcseppeket mindenképpen este szükséges használni. Természetesen akkor is lehet este cseppenteni, ha valaki nem megy utána aludni. A 26 Hgmm szemnyomás valóban magas. Amennyiben nem sikerül csökkenteni, maradandó látásromlást okozhat.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. augusztus 12., 14:16; Megválaszolva: 2014. augusztus 13., 07:05
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemnyomás
Tisztelt Doktornő! Kiskorom óta rövidlátó vagyok, a jobb szemem -12, a bal -5 körüli, utóbbi szememen astigmia is van. Kemény kontaktlencsét...
Zöldhályog ellenes műtét után...
Tisztelt Szakértő! 2 évvel ezelőtt zöldhályog ellenes műtétem volt a bal szememen. Ezt követően rendben volt a szemnyomás. Az orvos, aki a...
Zöldhályog, Tobradexcsepp
2013.dec-ben 180fokban a szemnyomás emelkedése miatt lefagyasztották, bár az orvos azt mondta ez nem befolyásolja a meglévő látásomat.Eddig egyedül...
Magas szemnyomásprobléma
2014.03.06-án jelentkeztem a szemészeten homályos látás miatt (rövidlátó szemüvegem van -1, 5-es) , ahol Humapent szemcseppel pupillatágítást majd...
szemnyomás lézer beavatkozás után
Tisztelt Doktornő! 2013 május hónapban megállapitották, hogy a korábbi nyilt zugú glaukomám zárt zugú, és elvégeztek Yag laser iridotomiát...