• Folt a pupillán

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

         

        A férjemnek 2009 decemberében egy hónapon belül kétszer is begyulladt a bal szeme folyamatos hegesztőmunka miatt. Tetrán kenőccsel kezeltük, de szemész nem látta. A második gyulladás során a gyulladás velejárójaként szintén könnyezett, de sokkal nagyobb mértékben mint első alkalommal, és nagyon fényérzékeny volt. Majd hosszú idő után ez a tünet elmúlt, de a látása ezen a szemén nagyon romlott és a napokban a pupillája környékén észrevettem agy kb. 1 mm átmérőjü kör alakú elszíneződést, mely eddig nem volt ott, színe szürkés-barna!

        Kérem válaszoljon, mert a férjem nem akar szakorvost felkeresni, de én úgy gondolom, ha ezekből a jelekből adódóan komoly baj is lehet mindenképpen rábeszélem!

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! Feltétlenül és minél hamarabb fel kellene keresni a szemészeti szakrendelést, mivel már a látás is romlott a panaszok is jelentősebbek mint első alkalommal. A leírás szerint valószínű, hogy a hegesztés során nem csak az ívfény károsította a szaruhártyát hanem valószínűleg idegentest is belepattant és a körülötte kialakult gyulladásos gyűrűt már szabad szemmel is lehet látni. A szürkés-barnás szín a fellazult, gyulladt szaruhártya jellegzetes megjelenési formája. Nagyon fontos a minél hamarabbi eltávolítás, mert maradandó heg is kialkulhat ami zavarhatja a látást!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-16 11:22:24; Megválaszolva: 2010. február 16., 11:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: