Szivárvány színű fénykör

Tisztelt Doktor Úr! Olvastam, hogy ha a fényforrás körül szivárvány színű leképezést lát az ember, az lehet zöldhályog. Én erős fény esetén nem erősen, de látom. 30 éves korban ez, mennyire valószínű? Alap szemészeti vizsgálat esetén ez megállapitható? Vagy más állapottal is együtt járhat? Esetleg bizonyos fokig normális? Köszönöm szépen!

Dr. Cserháti Zoltán válasza szemészeti panasz témában

Kedves Hölgyem! Ha egy fényforrás körül szivárvány színű köröket az nem feltétlenül jelent zöldhályog betegséget. Igen, egy szemészeti vizsgálat során megválaszolhatják a fenti kérdéseket, ilyen formában, ilyen jellegű panaszokra nagyon nehéz pontos és kielégítő választ adni. Migrénes fejfájás során például ugyancsak lehet hasonlókat tapasztalni, ill. lehet, hogy "csak" optikai probléma van a háttérben. Egy teljeskörű szemészeti vizsgálatot azért javasolnék az életkorra való tekintettel. Remélem segítettem,

Megválaszolva: 2023. október 04.

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

Chorioretinális gyulladás
Pupillatágítás fájdalmas utóhatása?
Homályos látás szemüveggel
Látásromlás szemvizsgálat után
Tisztelt Doktor Úr! Szemészeti vizsgálat során, a Quadraspericus lencsés vizsgálatnál, nagyon erős fénnyel világítottak a szemembe. Azóta valamelyest romlott...
Magas szemnyomás és ocularis...
Tisztelt Doktor Úr! Kb 7 éve volt lézeres szemműtétem (PRK) látásjavító, ekkor a előzetes vizsgálaton fény, derült, hogy magasabb a szemnyomásom kb 24 re...
Szemszárazság kérdés
Tisztelt Doktor Úr! A kétfajta szemszárazsággal kapcsolatos kérdésre szeretnék visszakérdezni. Említette, hogy lehet a pajzsmirigy vagy inzulin betegség...