Melanoma vagy sem?

Tisztelt Doktor Úr! Tanácstalanságomban írok Önnek. kb 5 hete megfáztam, háziorvosom vírusnak gondolta a dolgot, itthon pihentem néhány napot. 1 héttel később egyik pillanatról a másikra szédülés lett úrrá rajtam, majd 2 napig tartó fejfájás, mely azóta is vissza-visszatér. Nagyon szétszórt, feledékeny vagyok, látásom is "furcsa", nem homályos, csak olyan mintha fáradt lenne a szemem, szemem felett is, halántékomnál is gyakran fáj a fejem. Voltam 2 neurológusnál ők negatívat véleményeztek, készült Doopler nyaki Uh, BAEP vizsgálat, koponya natív CT ezek mind negatívak lettek. Füll orr gégész is negatívnak látott mindent, Betagen 24 mg-t írt fel a szédülésemre. Voltam szemészeten is: Vízus 1.0-1.0 t13-13 Hgmm Szemmozgások szabadok, kettősképet nem jelez. Szaruhártya görbülete fiziológiás határon belül. Mko pupiulla kp. tág, fényreakciói megtartottak. Cover: negatív A tárgylátótérben konforntalis vizsgálattak kórosat nem jelez Katarakta nem látható. Vizsgálatok: rés, üvegtest biomikroszkópia, ophtalmascopia. Mko. békés konj, a cornea sima, a csarnok tiszta, lencse, üvegtest tiszta, Fundus: ép papilla, az erek aránya és lefutása megtartott, a retina, macula ép. sine morbo ophthalmic 2 napja tükörbe belenézve, már nem is tudom miért, megnéztem a szemeimet, és a jobb szememben alul egy fekete kis pöttyöt láttam meg, neten rákeresve a szem melanomát adta ki. Rögtön pánikba esve, ma egy optikai üzletben dolgozó szemészhez mentem el, aki megnézte, azt mondta sok betegnek van ilyenje ne ijedjek meg, először azt mondta 1 év múlva, majd azt hogy jó akkor legyen 3 hónap múlva egy kontroll. Kérdeztem melanoma-e azt mondta nem az, akkor az ha nőni kezd, ez olyan mint egy anyajegy a bőrön, de a papírra odaírta hogy melanoma? de mondta hogy ez nem az! Fentebb is lát egy kisebbet, meg valahol még egyet, de azok nem jelentősek. Kérdésem a következő lenne: Ott lehetett ez már az előző szemészeti vizsgálatomon (március 7.) , és akkor miért nem lett a papírra írva, vagy ez azóta nőtt ide? Most akkor ezzel mit csináljak? Érdemes nézegetnem gyakran? Esélyes, hogy ez sajnos melanoma a szememen? Képezhet ez áttétet? Nem lehet agyi áttéttől a fejfájásom? Gondolom feltünt hogy kissé hipochonder vagyok. Kérem, nyugtasson meg, hogy túlaggódom a dolgot, és adjon nekem tanácsot a jövőt illetően. Köszönöm Ui. Mellékelem a képet a szememről

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza anyajegy témában

Kedves Hölgyem!

A szem számos részén (szivárványhártya, ideghártya, érhártya, stb.) láthatunk anyajegyeket, ún. naevusokat. Ezek, hasonlóan a bőrön találhatóakhoz általában jóindulatúak, de sajnos belőlük is indulhat rosszindulatú folyamat. A legfontosabb ebben a helyzetben az, hogy rendszeres kontrollon mutassa meg az elváltozást, úgy, ahogyan a kezelőorvosa kéri. Lehetőleg legyen róla fotodokumentáció ha a szem elülső részén található, esetleg ultrahang kép/videó vagy egy FLAG vizsgálat, abban az esetben ha az a szem hátsó részein található. Érdemes egy nagyobb centrumba elmenni, ahol gyakrabban találkoznak ilyen esetekkel. Nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, de érdemes tudni róla. Fontos, hogy ugyanúgy, mint a bőrön lévő anyajegyekre nem jó ha gyorsan növekszik, a felszíne kiemelkedik, ereződik, stb.

Azt írta, hogy 2 neurológus is látta, valamint készült koponya CT is, így kicsinek látom annak a valószínűségét, hogy agyi áttéte lenne, miközben még be sem bizonyosodott, hogy mi áll az egész hátterében.

Nem tudom miért nem írták rá a korábbi leletére az anyajegyet.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2019. március 28., 20:15; Megválaszolva: 2019. március 31., 22:07
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
ANYAJEGY A LÁTÓIDEGEN
TISZTELT DOKTOR ÚR! SZEMÉSZETI RUTINVIZSGÁLAT ALKALMÁBÓL A MAI NAPON EGY PICIKE ANYAJEGYET FEDEZETT FEL A VIZSGÁLÓ ORVOS A JOBB SZEMEMBEN, A...
Szemrák
Jó napot! Körübelül fél éve tünt fel egy barna folt a szememen! Azota a mérete nem változott! De ugy vettem észre mintha rosszabul látnék! ...
Szem szárazság, szemfájás
Szemészeti diagnózis
Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretnék érdeklődni hogy az orvosi alkalmasságin bal szememnél mutatott Cyl -0,25 és Ax 90 mit jelent pontosan továbbá az...
Szemészeti ok állhat a ptobléma...
Tisztelt Doktor Úr! A problémám amivel kapcsolatban írok nem új, legalább hét - nyolc éve jelen van az életemben, de szorongós SM betegként...