• Lézeres szemműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv! 2 hónapja volt lézeres látásjavító műtétem (femto) és ezzel kapcsolatba érdekelne pár független orvosi vélemény. A bal szemem teljesen jó lett azon kis dioptria volt és kis cilinder, de a jobb szemem szerintem nem sikerült, azon kicsivel nagyobb dioptria és eléggé nagy cilinder volt. Az a problémám vele, hogy közelre és távolra egyaránt minimálisan homályosan látok vele és este fényeknél még mindig fényudvar jelentkezik, de csak a jobb szemnél. A homályos látást azzal magyarázta a doktornő, hogy kicsikét túlműtik a szemet, ha még a továbbiakba romlana, mivel fiatal vagyok, de én nemtudom, hogy ez igaz e... és rendszeresen azt mondja, hogy csodálatosan sikerült a szemem, de olvasásnál és esti autóvezetésnél néha a fejem is fáj, mivel az egyik szemem éles a másik meg homályos. A látásélességem két szemmel 150% (ha jól tudom ez a távoli vízus), ez így jól is hangzik, de akkor se vagyok teljesen megelégedve. Ezek problémák még javulhatnak és egyáltalán ezek problémáknak számítanak? Azért írok itt, mert úgy éreztem a focusmed klinikán, ha valami nem is sikerült jól a szememen, akkor se mondanák meg.. Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a lézeres szemműtét, femto, homályos látás témában

        Kedves Uram! A Femto kezelés valóban az egyik legkorszerűbb lézeres szemműtétek egyike. Tudni kell azonban, hogy nem mindenkinek megfelelő ez az eljárás, természetesen függ attól, hogy milyen a dioptriája, mik az elvárásai (munkahely, sport), stb. Ezt, mindenképpen meg szokták beszélni a páciensekkel műtét előtt. Sajnos, mellékhatások lehetnek - nincs olyan műtét, ami után kizárható -, köztük az Ön által említett homályos látás, fényudvar, stb. is előfordulhat műtét után, annak ellenére, hogy úgy "reklámozzák", hogy másnap már semmi panasza nem lehet. Valóban van egy olyan jelenség, hogy középkorban még változik egy kicsit a szemünk dioptriája, azonban Ön még fiatal ahhoz, hogy ezt "megvárja". 2 hónap elég hosszú idő, javaslom, hogy használjon műkönnyet, esetleg azt a szemcseppet, amit korábban használt. Amennyiben panaszai nem szűnnek keressen fel egy másik lézeres kezeléssel foglalkozó szemészeti központot. (Sajnos, nem itt nem javasolhatok egyet sem.) Remélem segítettem. Tisztelettel,

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. január 13., 22:05; Megválaszolva: 2017. január 17., 18:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: