Lézeres szemműtét

Üdv! 2 hónapja volt lézeres látásjavító műtétem (femto) és ezzel kapcsolatba érdekelne pár független orvosi vélemény. A bal szemem teljesen jó lett azon kis dioptria volt és kis cilinder, de a jobb szemem szerintem nem sikerült, azon kicsivel nagyobb dioptria és eléggé nagy cilinder volt. Az a problémám vele, hogy közelre és távolra egyaránt minimálisan homályosan látok vele és este fényeknél még mindig fényudvar jelentkezik, de csak a jobb szemnél. A homályos látást azzal magyarázta a doktornő, hogy kicsikét túlműtik a szemet, ha még a továbbiakba romlana, mivel fiatal vagyok, de én nemtudom, hogy ez igaz e... és rendszeresen azt mondja, hogy csodálatosan sikerült a szemem, de olvasásnál és esti autóvezetésnél néha a fejem is fáj, mivel az egyik szemem éles a másik meg homályos. A látásélességem két szemmel 150% (ha jól tudom ez a távoli vízus) , ez így jól is hangzik, de akkor se vagyok teljesen megelégedve. Ezek problémák még javulhatnak és egyáltalán ezek problémáknak számítanak? Azért írok itt, mert úgy éreztem a focusmed klinikán, ha valami nem is sikerült jól a szememen, akkor se mondanák meg.. Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza lézeres szemműtét, femto, homályos látás témában

Kedves Uram!

A Femto kezelés valóban az egyik legkorszerűbb lézeres szemműtétek egyike. Tudni kell azonban, hogy nem mindenkinek megfelelő ez az eljárás, természetesen függ attól, hogy milyen a dioptriája, mik az elvárásai (munkahely, sport) , stb. Ezt, mindenképpen meg szokták beszélni a páciensekkel műtét előtt.

Sajnos, mellékhatások lehetnek - nincs olyan műtét, ami után kizárható -, köztük az Ön által említett homályos látás, fényudvar, stb. is előfordulhat műtét után, annak ellenére, hogy úgy "reklámozzák", hogy másnap már semmi panasza nem lehet.

Valóban van egy olyan jelenség, hogy középkorban még változik egy kicsit a szemünk dioptriája, azonban Ön még fiatal ahhoz, hogy ezt "megvárja". 2 hónap elég hosszú idő, javaslom, hogy használjon műkönnyet, esetleg azt a szemcseppet, amit korábban használt. Amennyiben panaszai nem szűnnek keressen fel egy másik lézeres kezeléssel foglalkozó szemészeti központot. (Sajnos, nem itt nem javasolhatok egyet sem.)

Remélem segítettem.

Tisztelettel,

Kérdés: 2017. január 13., 22:05; Megválaszolva: 2017. január 17., 18:35
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Egyik szemre homályos/kettőslátás
Jó estét kívánok. Panaszomról szeretnék kérdezni. 33éves nő vagyok,3 gyerekes anya, (ebből két császsármetszésel szült) szemüveges...
Kettős láttás alkalmanként
Jó napot! Április elején egy ág csapódott a szemembe, egyből orvoshoz mentem mert alig láttam a szememre ott azt mondták hogy nagyon nagy szerencsém...
Mi okozhatja ezt a tünetet?
Kedves Doktor Úr! Bár sjögren szindrómám van, kisebb szemszárazságon kívül elvagyok vele egyelőre és gyógyszert sem kell szednem. Napközben nem...
VISUMAX HD probléma
Tisztelt Doktor úr/hölgy! Egy független szakértői véleményre lennék kíváncsi! A lézeres szem műtétem volt ,már lassan 3 hete VISUMAX HD A...
Szemgödri nyomás
Tisztelt Doktor Ur Erősen rövidlátó vagyok, veleszületett nystagmussal , 8éve a kezdődő szürkehályogot diagnosztizáltak. Újabban a szemgödör...