• Lézeres szemműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv! 2 hónapja volt lézeres látásjavító műtétem (femto) és ezzel kapcsolatba érdekelne pár független orvosi vélemény. A bal szemem teljesen jó lett azon kis dioptria volt és kis cilinder, de a jobb szemem szerintem nem sikerült, azon kicsivel nagyobb dioptria és eléggé nagy cilinder volt. Az a problémám vele, hogy közelre és távolra egyaránt minimálisan homályosan látok vele és este fényeknél még mindig fényudvar jelentkezik, de csak a jobb szemnél. A homályos látást azzal magyarázta a doktornő, hogy kicsikét túlműtik a szemet, ha még a továbbiakba romlana, mivel fiatal vagyok, de én nemtudom, hogy ez igaz e... és rendszeresen azt mondja, hogy csodálatosan sikerült a szemem, de olvasásnál és esti autóvezetésnél néha a fejem is fáj, mivel az egyik szemem éles a másik meg homályos. A látásélességem két szemmel 150% (ha jól tudom ez a távoli vízus), ez így jól is hangzik, de akkor se vagyok teljesen megelégedve. Ezek problémák még javulhatnak és egyáltalán ezek problémáknak számítanak? Azért írok itt, mert úgy éreztem a focusmed klinikán, ha valami nem is sikerült jól a szememen, akkor se mondanák meg.. Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a lézeres szemműtét, femto, homályos látás témában

        Kedves Uram! A Femto kezelés valóban az egyik legkorszerűbb lézeres szemműtétek egyike. Tudni kell azonban, hogy nem mindenkinek megfelelő ez az eljárás, természetesen függ attól, hogy milyen a dioptriája, mik az elvárásai (munkahely, sport), stb. Ezt, mindenképpen meg szokták beszélni a páciensekkel műtét előtt. Sajnos, mellékhatások lehetnek - nincs olyan műtét, ami után kizárható -, köztük az Ön által említett homályos látás, fényudvar, stb. is előfordulhat műtét után, annak ellenére, hogy úgy "reklámozzák", hogy másnap már semmi panasza nem lehet. Valóban van egy olyan jelenség, hogy középkorban még változik egy kicsit a szemünk dioptriája, azonban Ön még fiatal ahhoz, hogy ezt "megvárja". 2 hónap elég hosszú idő, javaslom, hogy használjon műkönnyet, esetleg azt a szemcseppet, amit korábban használt. Amennyiben panaszai nem szűnnek keressen fel egy másik lézeres kezeléssel foglalkozó szemészeti központot. (Sajnos, nem itt nem javasolhatok egyet sem.) Remélem segítettem. Tisztelettel,


        Kérdés: 2017. január 13., 22:05; Megválaszolva: 2017. január 17., 18:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő. Egy ideje küzdök már a kettős látás problémával ami rendszerint akkor jön elő ha távolra nézek. Ilyenkor a bal oldali szemem befelé, az orr rész felé húzódik, egyszóval kis mértékű kancsalság alakúl ki. Azonban...
        Kedves doktor úr ! Már 4 napja elég irritált a szemem mindenre sajnos nem tudom mitől a sok telefon nézéstől vagy a szemfestéktől... Vettem szemcseppet irritált szemre de azsem használt nem tudom mitől lehet ez .. 2 gyermes anyuka vagyok 3 éves...
        Tisztelt Doktor Úr! 40 évvel ezelőtt a szaruhártyám felső pereme mész által megsérült. Ez a sérülés meggyógyult és a látásomban ezidáig nem okozott semmilyen problémát. De a korom miatt szürkehályog kezd képződni a szememben....
        Jó napot! Április elején egy ág csapódott a szemembe, egyből orvoshoz mentem mert alig láttam a szememre ott azt mondták hogy nagyon nagy szerencsém volt ugyanis egy hajszálnál is kisebb felületi karcolás lett a szaruhártyámon. 1 hét volt...
        Kedves Doktor Ur! 13 éves korom óta minden nap folyamatosan úszkáló homályokat látok, hol feketéket, hol átlátszókat, nagyon sokat. Akkor azt mondták (ez 18 éve volt), hogy valószínűleg vékony a szaruhártyám (ezt akkor nem emlékszem, hogy...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 31 éves nő vagyok 2016ban egyik pillanatról a másikra üvegtesti homályokat észleltem mindkét szememben. Nagyon megijedtem,akkoriban pánikrohamaim is voltak és idegileg nagyon megterhelő időszakon mentem keresztül.El is...
        Jó napot! Kb. 1,5 hete vettem észre, hogy a bal alsó szemhéjam belső felén egy apró fehér hólyag van. Nem fáj, nem viszket. Kívülről nem látható semmi, érezni is csak épphogy lehet. Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet ez, menjek-e vele...
        Tisztelt Szemészeti rezidnes! Érdeklődnék hogy, 7 éves koromban kezdődött izomtapadás 3x operáltak vele, 2 évvel ezelőtt volt az utolsó műtétem.Fájdogált mindig is a szemem de 3 napja folyamatos erős fájdalmat érzek. Megvoltam fázva az...
        Üdvözletem! Azt szeretném megtudni, hogy ajanlott-e elektromos borotva használata -10 dioptria feletti látásnál. A kérdés oka: A rezgésekről azt hallottam, hogy nem tesznek jót a rövidlátók szemének. A villanyborotvák magas rezgésszámon...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Egy ideje küzdök hol felbukkanó, hol eltűnő fehér kis pontokkal a szemem íriszének külső szélén. Általában egy, maximum kettő jelenik meg. Olyankor a szemem fehérje is gyulladt, piros, a hajszálerek...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció