szemnyomás lézer beavatkozás után

Tisztelt Doktornő! 2013 május hónapban megállapitották, hogy a korábbi nyilt zugú glaukomám zárt zugú, és elvégeztek Yag laser iridotomiát mindkét szemen, a debreceni klinikán. Az utólagos ellenőrzés során a bal szemen a szemnyomás továbra is 22 hgmm, a jobb szemen 16 hgmm. A korábbi Xalatan szemcseppet napi egyszer ugyanúgy használom mint régen. A mai nap folyamán a Kisvárdai szemészetenvégeztek ellenőrzést és a fenti értéket mérték, azt javasolták, hogy a bal szemembe a szemcseppet napi két alkalommal használjam. Kérdésem, javasolja e, a szemcsepp kétszeri alkalmazását illetve a leirt beavatkozás után hat héttel elfogadható érték e a 22 hgmm szemnyomás, illetve várható e javulás. Tisztelettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Juhász Levente Ákos válasza szemnyomás témában

Tisztelt kérdező!

Sajnos ennyi adatból még nem lehet pontos tápia módosítást végezni. Fontos lenne tudni még a látótér, OCT vizsgálatok eredményét, látásélességet (esetleg szaruhártya vastagságot) is. A Xalatan szemcsepp napi egyszeri használata mellett vagy a bal szem más hatástani csoportba tartozó szemcseppel való kiegészítését vagy ebbe a szembe kombinált szemcsepp használatát javasolnám a Xalatan naponta kétszeri cseppentése helyett. Fontos lenne a következő kontrollon ezt jelezni.

Kérdés: 2013. június 26., 17:30; Megválaszolva: 2013. június 30., 16:50
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemnyomás
Tisztelt Doktornő! Kiskorom óta rövidlátó vagyok, a jobb szemem -12, a bal -5 körüli, utóbbi szememen astigmia is van. Kemény kontaktlencsét...
Zöldhályog ellenes műtét után...
Tisztelt Szakértő! 2 évvel ezelőtt zöldhályog ellenes műtétem volt a bal szememen. Ezt követően rendben volt a szemnyomás. Az orvos, aki a...
magas szemnyomás
Szép napot! Az lenne a kérdésem, hogy ma voltam kontrollon magas szemnyomás miatt, és a mai értékem is magas lett, 26. Írtak fel szemcseppet (Xalatan...
Zöldhályog, Tobradexcsepp
2013.dec-ben 180fokban a szemnyomás emelkedése miatt lefagyasztották, bár az orvos azt mondta ez nem befolyásolja a meglévő látásomat.Eddig egyedül...
Magas szemnyomásprobléma
2014.03.06-án jelentkeztem a szemészeten homályos látás miatt (rövidlátó szemüvegem van -1, 5-es) , ahol Humapent szemcseppel pupillatágítást majd...