Valóban Glaukómám lehet

Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, mi okozza a szem alatti és feletti sokszor elviselhetetlen fájdalmat., főként a jobb szem felett. A szemnyomást egyszer tudták megnézni ekkor 22 volt..a szemnyomást többször megpróbálták megnézni, de annyira feszítettem, szorongtam, hogy nem tudták megnézni. A 22.es értéket is úgy tudták megnézni, hogy fogta a szememet a doktornő.Szemfenékenben az esetnen, b nem találtak elváltozást, az idén talán hatszor is voltam szemészeten.Nagyon félek a zöldhályogtól, állandó rettegésben élek, hogy meg fogok vakulni. Mit tehetek ebben az esetben, ha szemnyomást nem tudják megmérni, de nincs semmiféle szemészeti elváltozásom. válaszát előrei köszönöm Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Juhász Levente Ákos válasza szemnyomás témában

Tisztelt kérdező!

Érdemes lenne alaposan körbejárni a kérdést. A vakságtól való félelmet valószínűleg a nyomó, éles fájdalomra alapozza, de nem hangsúlyozta, hogy fennállnak egyéb tünetek: homályos látás, látótérkiesés stb. A szemfenéki vizsgálaton túl fontos lenne a látótér ellenőrzése illetve az OCT-s vizsgálat elvégzése. Ezen utóbbi vizsgálatok nagyon fontos információval bírnak a zöldhályog igazolása vagy elvetése miatt.

A szemnyomást pedig valóban meg kellene próbálni elvégeztetni - tudatosan lazítva, relaxálva, a vizsgáló fej melletti fix pontra összpontosítva. Tudatosan kell magát is trenírozni, hozzászoktatni a szemcsepp használatához is. Ha megszokja a szemhéjak feltárását, adott pontra fixálást hunyorítás nélkül akkor valószínűleg könnyebben kivitelezhető a mérés is. Kitartást kívánok, a látása érdekében!

Kérdés: 2013. április 29., 00:11; Megválaszolva: 2013. május 06., 16:01
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemnyomás
Tisztelt Doktornő! Kiskorom óta rövidlátó vagyok, a jobb szemem -12, a bal -5 körüli, utóbbi szememen astigmia is van. Kemény kontaktlencsét...
Zöldhályog ellenes műtét után...
Tisztelt Szakértő! 2 évvel ezelőtt zöldhályog ellenes műtétem volt a bal szememen. Ezt követően rendben volt a szemnyomás. Az orvos, aki a...
magas szemnyomás
Szép napot! Az lenne a kérdésem, hogy ma voltam kontrollon magas szemnyomás miatt, és a mai értékem is magas lett, 26. Írtak fel szemcseppet (Xalatan...
Zöldhályog, Tobradexcsepp
2013.dec-ben 180fokban a szemnyomás emelkedése miatt lefagyasztották, bár az orvos azt mondta ez nem befolyásolja a meglévő látásomat.Eddig egyedül...
Magas szemnyomásprobléma
2014.03.06-án jelentkeztem a szemészeten homályos látás miatt (rövidlátó szemüvegem van -1, 5-es) , ahol Humapent szemcseppel pupillatágítást majd...