Szemnyomás problémák

Kedves Doktornő/Doktor Úr! Nekem szemnyomás probléma lehet a bajom, a mai napon 2012.11.25. 11: 25-kor a szemnyomás eredmény 22 a bal szemnél 26 a jobb szememnél, illetve 12: 25-kor egy ellenőrzés céljából megismételt nyomás értéknél, bal szem 23, jobb szem 29, érték jött ki, ami állítolag magas, a kérdésem, mennyire magas? Valamint kellene emiatt aggódnom? Az is kiderült, hogy a másfél éve kapott szemüvegem már gyenge, eddig -0, 75 volt mind két szemem, most a pontos értéket nem mondták, de bal szememnél kisebb a romlás, a jobbnál magassab romlás mutatkozott. A méréseket, egy segédeszközkiállításon mérték, és azt mondták a szemnyomás miatt sűrgőssen keresek fel egy szemorvost, miért ilyen sűrgős? Köszönöm a válaszát előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemnyomás témában

Tisztelt kérdező! Nagyon fontos lenne tudni, hogy milyen módszerrel végezték a szemnyomás mérést. Ugyanis a modernebb ráfúvásos módszerrel működő szemnyomás mérés esetén, ha a páciens hunyorít, megijed, hirtelen pislog akkor magasabb értéket tud mérni a valósnál a gép. A zöldhályog gyanuja a 22 Hgmm-es meghatározott szemnyomás értéknél magasabb szemnyomások esetén vetődhet fel. Fontos lenne a hagyományos applanatios technikával is ellenőrízni. ennél a módszernél érzéstelenítő szemcseppre van szükség, de így jobban kivédhető a hunyorgás miatti esetleges magasabb szemnyomás érték mérése. Főleg a 29 Hgmmm-s érték a magas ilyen fiatalon. A kivizsgálás során a szemnyomáson túl egyéb paramétert is ellenőrizni tudnak - szükség esetén látótér, látóidegfő, csarnokzug, idegrost réteg vastagság stb.

Kérdés: 2012. november 25., 16:37; Megválaszolva: 2012. november 27., 18:01
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemnyomás
Tisztelt Doktornő! Kiskorom óta rövidlátó vagyok, a jobb szemem -12, a bal -5 körüli, utóbbi szememen astigmia is van. Kemény kontaktlencsét...
Zöldhályog ellenes műtét után...
Tisztelt Szakértő! 2 évvel ezelőtt zöldhályog ellenes műtétem volt a bal szememen. Ezt követően rendben volt a szemnyomás. Az orvos, aki a...
magas szemnyomás
Szép napot! Az lenne a kérdésem, hogy ma voltam kontrollon magas szemnyomás miatt, és a mai értékem is magas lett, 26. Írtak fel szemcseppet (Xalatan...
Zöldhályog, Tobradexcsepp
2013.dec-ben 180fokban a szemnyomás emelkedése miatt lefagyasztották, bár az orvos azt mondta ez nem befolyásolja a meglévő látásomat.Eddig egyedül...
Magas szemnyomásprobléma
2014.03.06-án jelentkeztem a szemészeten homályos látás miatt (rövidlátó szemüvegem van -1, 5-es) , ahol Humapent szemcseppel pupillatágítást majd...