Intralasik lézeres szemműtét

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném megkérdezni a véleményét az intralasik lézeres szemműtéttel kapcsolatban. Orvosi szempontból milyen kockázatai vannak, milyen szövődmények lehetnek rövid ill. hosszú távon? Mennyire megterhelő a szem számára? Valóban elmozdulhat, levállhat az eljárás során lézerrel készített lebeny a későbbiekben is? Rövidlátó vagyok már 18 éve, a dioptriám több mint 10 éve változatlan bal -4.00, jobb -3, 75. Szembetegségem nem volt. Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Véber Mónika Veszprém

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza lézeres szemműtét témában

Tisztelt kérdező! A lézeres szemműtétek tekintetében a legpontosabb és "legközvetlenebb" tapasztalatokat a műtéteket végző intézményekben lehet szerezni. Valóban vannak kockázatok, amiket Ön is említett - elmozdulás, oedemásodás, kóros elvékonyodás, valamennyi dioptria visszatérése stb. Tudni kell azt is, hogy alap esetben szükség lesz olvasó szemüvegre a kor előre haladtával. Illetve megoszlanak a vélemények a babavárás és a szülés okozta kötőszöveti elváltozások hatásában is. Szintén ne szaladjunk nagyon előre, de 30-40 év múlva szürkehályog műtétet kellene majd végezni emellett az elvékonyított szaruhártya mellett.

Ugyanakkor nagyon sok igen boldog pácienssel találkoztam én is akiknek azóta kinyílt a világ. Szemüveg és kontaktlencse viselés nyűgétől megszabadulva nagyon sok lehetőség nyílt meg.

Kérdés: 2012. október 26., 10:17; Megválaszolva: 2012. október 28., 20:32
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
VISUMAX HD probléma
Tisztelt Doktor úr/hölgy! Egy független szakértői véleményre lennék kíváncsi! A lézeres szem műtétem volt ,már lassan 3 hete VISUMAX HD A...
lézeres szemműtét után...
Tisztelt Doktor Úr! 3 hete volt prk kézeres műtéten sajnos nem tudoj dolgozni mert nagyon fébyérzéjeny a szemem könnyezik érzéjeny. Az lenne a...
Lézeres szemműtéthez kapcsolódó...
Tisztelt Doktor Úr! 38 éves nő vagyok és lézeres szemműtéten gondolkozom, mert sajnos elég nagy dipotriáim vannak, jobb szemem -5.75 a bal pedig...
Lézeres szemműtét
Üdv! 2 hónapja volt lézeres látásjavító műtétem (femto) és ezzel kapcsolatba érdekelne pár független orvosi vélemény. A bal szemem teljesen...
Lézeres szemműtétre lehet kapni...
Kedves Doktor/Doktornő! Több mint 10 éve kontaklencsét viselek, ami jelenleg -10 dioptriás és ezen van még -1, 75 cylinder. Több szemész jelezte...