• Intralasik lézeres szemműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném megkérdezni a véleményét az intralasik lézeres szemműtéttel kapcsolatban. Orvosi szempontból milyen kockázatai vannak, milyen szövődmények lehetnek rövid ill. hosszú távon? Mennyire megterhelő a szem számára? Valóban elmozdulhat, levállhat az eljárás során lézerrel készített lebeny a későbbiekben is? Rövidlátó vagyok már 18 éve, a dioptriám több mint 10 éve változatlan bal -4.00, jobb -3, 75. Szembetegségem nem volt. Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Véber Mónika Veszprém

        Dr. Papp Júlia válasza a lézeres szemműtét témában

        Tisztelt kérdező! A lézeres szemműtétek tekintetében a legpontosabb és "legközvetlenebb" tapasztalatokat a műtéteket végző intézményekben lehet szerezni. Valóban vannak kockázatok, amiket Ön is említett - elmozdulás, oedemásodás, kóros elvékonyodás, valamennyi dioptria visszatérése stb. Tudni kell azt is, hogy alap esetben szükség lesz olvasó szemüvegre a kor előre haladtával. Illetve megoszlanak a vélemények a babavárás és a szülés okozta kötőszöveti elváltozások hatásában is. Szintén ne szaladjunk nagyon előre, de 30-40 év múlva szürkehályog műtétet kellene majd végezni emellett az elvékonyított szaruhártya mellett. Ugyanakkor nagyon sok igen boldog pácienssel találkoztam én is akiknek azóta kinyílt a világ. Szemüveg és kontaktlencse viselés nyűgétől megszabadulva nagyon sok lehetőség nyílt meg.


        Kérdés: 2012. október 26., 10:17; Megválaszolva: 2012. október 28., 20:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.