szemészeti kérdés

T.Papp Júlia dr! Köszönöm megint a válaszát, akkor megnyugodhatok, hogy ez nem utal zöld hályogra? Soha semmi nem volt a szememmel, az olvasásához is azóta hordok szemüveget mióta 41 évesen megszültem a harmadik gyermekemet addig nem volt semmi gond. Ezek a tesztek nagyon nagy odafigyelést igényeltek, el is rontottam az elején újra kezdtük de rá kellett érezni, hogy kell.Nagy nehezen sikerült csak a befújásos szemnyomás mérése de még mindig összecsuktam a szememet, erre mondták, hogy nagyfokú reflex, ezért nem sikerül igazán, és így mértek 21-et, de mivel hol kötőhártya gyulladás hol most meg az allergia jön ki folyamatosan a szememen, gondolom e miatt sem lehet rendes nyomás értéket mérni. Akkor ne ijedjek meg?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemészeti probléma témában

Kedves kérdező!

Megijedni akkor sem kell, ha esetleg kiderül a zöldhályog (aminek a leírtakra támaszodva nem igazán látom az esélyét) . Szerencsére időben felismerve kezelhető, megfelelő terápia mellett megnyugtatóan karban tartható a betegség. Egyébként a gyakorlat mindenképp fontos, melynek segítségével az eredmény is egyre pontosabb lesz.

Kérdés: 2012. április 11., 15:34; Megválaszolva: 2012. április 13., 13:46
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok