• Szemnyomás magas lehet az izgalomtól?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Ma mértek szemnyomás mérést 30 feletti értéket mutatott,a mérés közben nagyon feszült voltam,szorongtam.Fél éve voltam teljes szemészeti kivizsgáláson,de akkor minden vizsgálatom jó volt.Szeretném megkérdezni,ha nagyon görcsös vagyok,befolyásolhatja a szemnyomást.Nagyon félek a zöldhályogtól.Vérnyomáscsökkentő szerek befolyásolják a szemnyomást.Emelkedett vérnyomás értékem mindig az orvosnál jelentkezik,otthoni gépem normál értéket mutat.Köszönöm a válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a szemnyomás témában

        Tisztelt kérdező! Feltétlenül kontrollálni kell a szemnyomást és meg kell próbálni tudatosan ellazulni (másra gondolni, nagyra nyitott szemmel meredni a semmibe). A szemhéj szorítása például hamisan emelheti a szemnyomást) Szinkronban jó volna a vérnyomást is ellenőrizni és együtt értékelni. Ezek mellett a zöldhályog diagnózisánál, kezelésénél nagyon fontos a szemnyomás mellett a többi vizsgálat eredménye is! (Látótér, OCT, látóidegfő állapota stb.)


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 04., 21:33; Megválaszolva: 2011. november 06., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: