• Stroke - kell-e különleges életvitelre váltanom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr - Doktornő! Idén márciusban lezajlott enyhe fokú strokeot kaptam.. Az ezt követő MRI vizsgálat során megállapították, hogy a baloldali Arteria vertebralis nem ábrázolódik. A Basilaris a jobb oldaliból telítődik. Kérdésem a következő lenne:Az elkövetkező időben ( optimista vagyok! ) milyen életkilátásom van ennek kapcsán, kell-e különleges életvitelre váltanom. Hiszek az orvostudományban, az akaraterőben ( lábraállásomat ennek a kettőnek köszönhetem ) és hiszek Isten akaratában. Válaszát előre is köszönöm. Paulovkin László

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! A "hiányzó" ér egész életében valószínű hiányzott, így fejlődött ki, nem most tűnt el, nem elzáródást írtak le. Ez egy fejlődési variáció, nem ez okozta a stroke-ját. Amire oda kell figyelnie, hogy egy újabb stroke-ot ne kapjon az az, hogy legyen rendben a vérnyomása, vércukra, vérzsírértékei, szedjen vérrögképződés gátlót és végezzen nem megerőltető testmozgás pl séta, kerékpározás, kocogás, úszás.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2011. szeptember 19., 09:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 21:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: