• Stroke

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kérdésem lenne , édesanyám 07 31-én elesett a kórházban ,és elküldték egy koponyafelvételre de az nem mutatott eltérést.Magas vércukor miatt vitték be 0722 én szédülést is érzet két hónap alatt fogyott 6 kg ott, 1984 óta inzulinos ,és magas a vérnyomása is, nem tudták be állítani sem a vérnyomást ami mindig ingadozott és a cukrot sem egyik héten be ment kórházba és felírtak neki gyógyszert de nem volt jó , utána írtak másikat .Nem csak ez volt a baj 0731 én elesett de nem küldték el CT vizsgálatra ami indokolt lett volna vagy nem ,az esés nem szerepel a kórházi zárójelentésben , 08. 03 agyvérzést kapott, ekkor már elküldték koponya CT vizsgálatra. A CT kimutatta hogy,jobb oldalon parietalisan 46x30x35 nagyságú állományvérzésre jellegzetes hyperdens terület láthetó, mely körül kiterjedt perifocalis odema észlelhető A kőzépvonal néhány mm nyit balra dislocalt . A jobb agy félteke oedemas .A kamrarendszer tágsága szabályos A külsö guortér bal oldalon frontotemporalisan mérsékelten tágabb .0728án volt neurológiai vizsgálaton volt neg.st ! Az agyvérzésre ezek gyógyszereket kapta inf mannisol .Sterofundin+dycynone,c vitamin, konakion nj. cerual, Algopyirin. tabl:Coverex as,tTenox,Ebrantyl,Deperssan Epises,Cadura XL ,Frontin,Doxium,Novopapid 180CH diéta . Édesanyám 0805 én meghalt a kérdéseim lenének az esésnek szerepelni kell e a zárójelentésben miért nem vitték egyből CT vizsgálatra ami van kórházban is az esés után,hogy miért eset el a magas vérnyomás miatt vagy már akkor is kapott agyvérzést de akkor nem látszott rajta ! Ha hamarabb észre veszik és elküldik egy stroke osztályra meg lehetett e volna menteni az élettét ! Tisztelettel ! .

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! Az esésnek, ha az sérülést illetve tünetet nem okozott, akkor nem kell szerepelnie a zárójelentésben. Ha a betegnek nincs tünete, akkor nem indokolt a CT vizsgálat, hisz ezen az alapon mindenkinek kellene csináltatni, aki elesik. Az sem biztos, hogy az esés következtében megütötte a fejét. A 08.03-án kapott agyvérzés nem balesetből származó vérzés, nagy kiterjedésű, tehát ha ez 07.31-én alakult volna ki, akkor az rögtön tünetet okozott volna. Sajnos a stroke osztályon sem tudtak volna sz édesanyján segíteni, vérzéses stroke-nál azon kívül, amit itt is megadtak neki, mást nem tudtak volna ott sem tenni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 30., 19:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 23:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés