Stroke és elesés

Kérdésem lenne, édesanyám 07 31-én elesett a kórházban, és elküldték egy koponyafelvételre de az nem mutatott eltérést. Magas vércukor miatt vitték be 0722 én szédülést is érzet két hónap alatt fogyott 6 kg ott, 1984 óta inzulinos, és magas a vérnyomása is, nem tudták be állítani sem a vérnyomást ami mindig ingadozott és a cukrot sem egyik héten be ment kórházba és felírtak neki gyógyszert de nem volt jó, utána írtak másikat.Nem csak ez volt a baj 0731 én elesett de nem küldték el CT vizsgálatra ami indokolt lett volna vagy nem, az esés nem szerepel a kórházi zárójelentésben, 08. 03 agyvérzést kapott, ekkor már elküldték koponya CT vizsgálatra. A CT kimutatta hogy, jobb oldalon parietalisan 46x30x35 nagyságú állományvérzésre jellegzetes hyperdens terület láthetó, mely körül kiterjedt perifocalis odema észlelhető A kőzépvonal néhány mm nyit balra dislocalt. A jobb agy félteke oedemas. A kamrarendszer tágsága szabályos A külsö guortér bal oldalon frontotemporalisan mérsékelten tágabb.0728án volt neurológiai vizsgálaton volt neg.st! Az agyvérzésre ezek gyógyszereket kapta inf mannisol.Sterofundin+dycynone, c vitamin, konakion nj. cerual, Algopyirin. tabl: Coverex as, tTenox, Ebrantyl, Deperssan Epises, Cadura XL, Frontin, Doxium, Novopapid 180CH diéta. Édesanyám 0805 én meghalt a kérdéseim lenének az esésnek szerepelni kell e a zárójelentésben miért nem vitték egyből CT vizsgálatra ami van kórházban is az esés után, hogy miért eset el a magas vérnyomás miatt vagy már akkor is kapott agyvérzést de akkor nem látszott rajta! Ha hamarabb észre veszik és elküldik egy stroke osztályra meg lehetett e volna menteni az élettét! Tisztelettel! .

Dr. Bessenyei Mónika válasza stroke témában

Kedves Kérdező!

Az esésnek, ha az sérülést illetve tünetet nem okozott, akkor nem kell szerepelnie a zárójelentésben. Ha a betegnek nincs tünete, akkor nem indokolt a CT vizsgálat, hisz ezen az alapon mindenkinek kellene csináltatni, aki elesik. Az sem biztos, hogy az esés következtében megütötte a fejét. A 08.03-án kapott agyvérzés nem balesetből származó vérzés, nagy kiterjedésű, tehát ha ez 07.31-én alakult volna ki, akkor az rögtön tünetet okozott volna. Sajnos a stroke osztályon sem tudtak volna sz édesanyján segíteni, vérzéses stroke-nál azon kívül, amit itt is megadtak neki, mást nem tudtak volna ott sem tenni.

Kérdés: 2011. augusztus 30., 19:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 23:28
Kérdések és válaszok: Stroke (Agyvérzés és agyi érelzáródás)
Stroke utáni állapot
Agytrombozis után
Tisztelt Doktornő! Édesapám (56 éves) egy hete került kórházba agytrombózissal és másodlagos vérzéssel. Ma volt egy érfestékes CT...
Stroke agykeringési zavarok
Tisztelt doktorno! Felesegem 2napja eszlelte hogy beszedzavarai vannak azonnal a korhazba ment jelenleg is bent van.egy enyhebb stroke illetve tia...
Segítség kérés, ill. szakértői...
Tisztelt Doktornő! Édesapám (51 éves) több mint egy hónapja stroket kapott. Az itteni orvosok szerint 3*7 cm halt el az agyában valahol a bal...
Agyvérzés?
Tisztelt Doktor Úr/Nô! Édesapám váratlanul dec.29-én összeesett, és 2 órán belül már a neurológián volt. A CT vérrögött mutatott ki az...