Agy embolia

aszt szeretném megtudni hogy mivel apukám agy emboliát kapott kb másfélhete.de kapott infuziott.de lebénult a bal kezze és alig tud menni.mivel hogy nagyon akkaratos és ideges természetü.ijen esetbe ujbol elkaphatja ez a betegség.? és még aszt szeretném kérdezni hogy -tudnánk segiteni neki hogy ne legyen ijen ideges mert mivel hogy nem mozog a kezze ez idegesiti hiába nyugtatjuk hogy lesz ez jobb is de nem hiszi el. a kezelö orvos aszt monta hogy fog ez jobb lenni de törelem eszt igy érti de sajnos örök motgo volt és nehéz vele.mit tudna tanácsolni nekünk.jár hozzá majd ithol gyogytornász meg utána elkell mennie rehabra sopromba.de adig mit tegyünk.mijen idöközött éri el a beteg eszt az agyemboliát.kigyogyulhat belöle vagy lesz ez még roszabb is vagy már nem sokáig élnek az ijen betegek? nagyon szeretjük apukámat de félünk is hogy bejön a baj irja meg a véleményét hogy mirre számithatunk köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza a stroke témában

Kedves Kérdező! Az agyi embólia sajnos ismétlődhet, de azt soha nem lehet megmondani hogy mikor. Csökkenti az ismétlődés kockázatát ha a beteg vércukra, vérnyomása, vérzsírértéke megfelelően be van állítva. Az idegesség ezeknek egyáltalán nem használ, valamilyen enyhe nyugtatót szednie kellene. Emellett a mozgásán intenzív rehabilitációval és azt követő, otthoni mindennapos aktív tornával lehet segíteni.

Kérdés: 2010. augusztus 15., 20:40; Megválaszolva: 2010. augusztus 17., 15:07
Kérdések és válaszok: Stroke (Agyvérzés és agyi érelzáródás)
Erek állapota fiatalon
ischaemias laesio
November 8.-án az utcán lettem rosszul, mentő érkezett magas vérnyomást mértek, és mivel előző nap extra mennyiséget bicikliztem ( cca 100 km)...
Esetleges Orvosi mulasztás...
Stroke utáni állapot
vérhígító szedése melett lehet-e...