• Stroke agykeringési zavarok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorno! Felesegem 2napja eszlelte hogy beszedzavarai vannak azonnal a korhazba ment jelenleg is bent van.egy enyhebb stroke illetve tia jelentkezett nala.kerdezni szeretnem ez sullyosbodhat illetve mik lehetnek a fenn marado szövödmenyek? milyen terapia segithet? ha esetleg igy lathatlanban tudni valami informaciot tajekoztatast nyujtani ezel a betegseggel illetve helyzettel kapcsolatban mik a teendök megköszönnem...krisztian aggodo apa es ferj.....

        Dr. Kerekes Éva válasza a Stroke témában

        Tisztelt Érdeklődő! Az aggodalom jogos, a betegség nem túl megnyugtató, és igen szokatlan egy 33 éves nőnél. Ha ez valódi TIA, akkor igen, súlyosbodhat, ezért is van a felesége a kórházban. Ha "csak" beszédzavara van, az fenn is maradhat, és oldódhat is, ezt most még nem lehet mondani, hhogy milyen maradványtünetekkel gyógyul fel (mert reméljük, hogy felggyógyul, bár a stroke-ál ez nem biztos...) A TIA /stroke kivizsgálása során általában kiderül, mi okozza az agyérgörcsöt: általában a dohányzás+fogamzásgátló, magas vérnyomás, cukorbetegség, magas koleszterin, szívbetegség, rosszindulatú daganat. 33 évesen állhat mögötte valamilyen veleszületett a hajlam a trombózisra. Ha kiderül, mi áll a betegsége hátterében, akkor ezt az alapokot kell kezelni, kiegészítve olyan készítménnyel, ami meggátolja a vérben a thrombus kialakulását. Ha a felesége ezeket betartja, és naponta 30 percet sétál vagy sportol, akkor a továbbiakban a TIA/stroke nem fog megismétlődni. Gyógyulást kívánok neki és türelmet, optimizmus Önöknek.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2016. január 15., 09:40; Megválaszolva: 2016. január 16., 22:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: