Stroke agykeringési zavarok

Tisztelt doktorno! Felesegem 2napja eszlelte hogy beszedzavarai vannak azonnal a korhazba ment jelenleg is bent van.egy enyhebb stroke illetve tia jelentkezett nala.kerdezni szeretnem ez sullyosbodhat illetve mik lehetnek a fenn marado szövödmenyek? milyen terapia segithet? ha esetleg igy lathatlanban tudni valami informaciot tajekoztatast nyujtani ezel a betegseggel illetve helyzettel kapcsolatban mik a teendök megköszönnem...krisztian aggodo apa es ferj.....

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza Stroke témában

Tisztelt Érdeklődő!

Az aggodalom jogos, a betegség nem túl megnyugtató, és igen szokatlan egy 33 éves nőnél.

Ha ez valódi TIA, akkor igen, súlyosbodhat, ezért is van a felesége a kórházban. Ha "csak" beszédzavara van, az fenn is maradhat, és oldódhat is, ezt most még nem lehet mondani, hhogy milyen maradványtünetekkel gyógyul fel (mert reméljük, hogy felggyógyul, bár a stroke-ál ez nem biztos...)

A TIA /stroke kivizsgálása során általában kiderül, mi okozza az agyérgörcsöt: általában a dohányzás+fogamzásgátló, magas vérnyomás, cukorbetegség, magas koleszterin, szívbetegség, rosszindulatú daganat. 33 évesen állhat mögötte valamilyen veleszületett a hajlam a trombózisra. Ha kiderül, mi áll a betegsége hátterében, akkor ezt az alapokot kell kezelni, kiegészítve olyan készítménnyel, ami meggátolja a vérben a thrombus kialakulását.

Ha a felesége ezeket betartja, és naponta 30 percet sétál vagy sportol, akkor a továbbiakban a TIA/stroke nem fog megismétlődni.

Gyógyulást kívánok neki és türelmet, optimizmus Önöknek.

Kérdés: 2016. január 15., 09:40; Megválaszolva: 2016. január 16., 22:13
Kérdések és válaszok: Stroke (Agyvérzés és agyi érelzáródás)
Stroke utáni állapot
Agytrombozis után
Tisztelt Doktornő! Édesapám (56 éves) egy hete került kórházba agytrombózissal és másodlagos vérzéssel. Ma volt egy érfestékes CT...
Agyvérzés?
Tisztelt Doktor Úr/Nô! Édesapám váratlanul dec.29-én összeesett, és 2 órán belül már a neurológián volt. A CT vérrögött mutatott ki az...
Agyi infarktus
Tisztelt Webbeteg, nagymamám 84 éves, a múlt héten nagyon fájt a feje, rosszul érezte magát, így elment a háziorvosához, aki a neurológiára...