• agyi infarktus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Dr. Kerekes Éva., köszönöm a választ, az agyi érelzáródást a kórházban közölték, a baloldalon 10x3 cm a jobboldalon a jobb oldalon 4x2 cm. kiterjedésű a jobboldali régebbi míg a baloldali új keletű. A fiam 60 éves szerintem szakemberre lenne szüksége de hol kezelik az ilyen agyi sérülteket, fejleszthető a memória? az édesanya Előzmény: https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/sziv_es_errendszer/102862

        Dr. Kerekes Éva válasza a stroke témában

        Tisztelt Érdeklődő! A leírtak valószinüleg az agyi infarktusok teületei lehetnek, az viszont nem derül ki, hogy az agyi féltekék milyen területeit érintik, ami fontos lenne a memeoriazavarok szempontjából. Vannak demencia szakrendelések, érdemes felkeresni az Önök területét ellátó demencia szakrendelést. Az agyérbetegsége miatt feltétlenül minden agyi infarktuson átesett beteget neurológus is gondoz. A memeoria jól fejleszthető, amennyiben a beteget sikerül motiválni arra, hogy olvasson, rejtvényeket és kvizeket fekjtsen meg. Ha csak a hozzátartozó szeretné, akkor gyógyszerekkel szerény eredményeket lehet elérni.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. február 06., 19:22; Megválaszolva: 2012. február 07., 21:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: