• Mit tehetek még

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Én agyinfarktus következzében a jobb oldalamre lebénultam, Már járok bottal, csak nagyon rosszul és most télen keveset is, mit csinálhatnék, vagy milyen tornagyakotlatokat végezhatnék, amit magam is meg tudok csinálni és hasznos is.Barátaim sokat segitenek, meg gondozónő is jár hozzám, csak már ugy szeretnék önálló lenni egy kicsit. Világéletemben középpont voltam és most ez nagyon rossz, hogy itthon vagyok és ülök, fekszem, olvasok, tv-t nézek, zenét hallgatok. Ennyi az egész. Nagyon szerettem fözni, de most képtelen vagyok egy rendes lábbal és kézzel odaállni a tüzhelyhez. Mit lehetne csinálni hogy jobb legyen a helyzetem. Köszönöm a választ Takacs Maria

        Dr. Kerekes Éva válasza a stroke témában

        Kedves Mária! Nem tudom, hogy volt-e rehabilitációs kezelése az agyi infarktus után. Ha nem, mindenképpen kérjen beutalót és időpontot a területileg illetékes rehabilitációs szakrendelésre. Nagyon sokat tud segíteni egy ilyen kezelés, és ami ugyanilyen fontos, az ott megtanult szakszerű gyógytornát kell csinálni minden nap otthon az előirt mennyíségben és számban. A rehabilitációs kezeléseket meg szokták ismételni. Azt is érdemes megkérdezni a háziorvostól, nem jár-e ki OEP finanszírozott gyógytornász a betegek otthonába(sok helyen van erre lehetőség, a beteg kezelőorvosa kórházból történő távozást követően, vagy akár szakrendelői vizsgálatkor elrendelhet gyógytornát a beteg számára, de ez csak akkor megvalósítható, ha a környéken van olyan gyógytornáz, aki házi ápolásra szerződést kötött az egészségügyi pénztárral). Az utóbbi évben sok helyen indult olyan államilag finanszírozott foglalkoztató, ami az agyi infarktuson átesett betegek lelki tünetein, depresszióján hivatott uljavitani. Érdeklődjön utána házoorvosánál, van-e olyen a környéken, mert itt együtt lehetnek az érintettek egész nap, vannak programok és foglalkozások. Nem baj, ha nem depressziós, ezek a fogalkozások nagyon hasznosak a mozgás-kimozdulás szempontjából is. A hozzáállásából kiindulva biztos vagyok benne, hogy hamarosan visszanyeri régi önmagát és megszokott aktivitást! Sok sikert hozzá! Dr. Kerekes éva neurológus és gyermekneurológus, Kisvárda.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. január 28., 12:24; Megválaszolva: 2012. január 30., 15:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: