• Agyvérzést követő egyensúly bizonytalanság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Édesapámnak kb. 10-12 éve volt egy súlyos agyvérzése, aminek következtében jelenleg a legnagyobb gond: 1. a beszéde egyre nehezebben érthető, 2. egyensúlyi bizonytalanság, amelynek következtében gyakran elesik és beüti magát. Ez utóbbi azért is nagy gond, mert a lelki és fizikai fájdalom (ami adott esetben akár végleges is lehet,- pl. fej beverése esetén) mellett nagy henézséget jelent felállnia, hiszen a jobb oldali végtagjait alig tudja használni. Mivel egyedül él aggódom miatta és igyekszem kutakodni, hogy mivel tudnék könnyíteni a helyzetén. Járókerete, botja van. Gondolkodtunk esetleg valamilyen mágneses gyógyászati segédeszközön, vagy bármilyen megoldás érdekel, amivel különösen az egyensúlyi bizonytalanságán javíthatnánk. Jelenleg a lent említett gyógyszereket szedi. Köszönettel és üdvözlettel: Kováts Judit

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a stroke, rehabilitáció témában

        Kedves Kérdező! Ismételt é intenzív rehabilitáció lenne a leginkább hasznos ebben a helyzetben. Segédeszközök nem tudják megoldani ezt az állapotot. Ha úgy érzi, hogy rosszabbodik az állapota az Édesapjának, akkor egy neurológiai kivizsgálás is célszerű lenne a rehabilitáció előtt. Kérje ebben háziorvosuk segítségét.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 14., 15:36; Megválaszolva: 2011. november 17., 21:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés