• agyi érelzáródás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő Tudom hogy távolból nehéz megítélni a helyzetet,de megpróbálom leírni amit tudok. Édesapám (69 éves) 6 nappal ezelőtt került a kórház intenzív osztályára agy érelzáródás miatt. Neki már volt szívműtétje 2006-ban,miután véralvadásgátlót (szinkumár) és szívritmusszabályzót (betalox) kellett szednie. Az orvosok azt mondták hogy nem jó esélye van,akinél a véralvadásgátló szedése mellett is kialakul az agyi érelzárodás. Vannak mozdulatai,arcmimikái,de a nap nagy részében alszik,és néha érthetetlen szófoszlányokat is ki tud préselni,de az is csak akkor ha ébrezgetjük,arcát simogatjuk,enyhén pofozgatjuk a napi látogatás alkalmával. A szemeit nem tudja kinyitni,csak látni hogy a szemhélyát próbálja felhúzni ha biztatgatjuk. Szerdán már lehetett is etetni,sokmindent megértett. Másnap már nehezebben lehetett ébresztgetni,kevesebb reakciója volt,a nővérek azt mondták hogy nyugtatót adtak neki,mert sokat hadonászott, köztük a katéter csövet is kitépte. Bár egyszer-kétszer fel tudtuk ébreszteni és a jobb szemét is ki tudta nyitni és egy rövid elharapott kérdést is tudott intézni hozzám. A mai nap már nem evett kevesebbet reagált és sokkal kevesebbet "beszélt" bár a szívultrahangja jó volt,a vérnyomása 120/80. De a testét elég hidegnek találtam.Eléggé meg vagyunk ilyedve az állapotát illetöen is és abban is hogy le akarják vinni a stroke osztályra,persze ott már nem kap ennyit figyelmet mint az intenzíven. Mit lehet ilyen kor tenni???????????

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! Ne féljenek attól, hogy a másik osztályon nem kap elég figyelmet. Valószínű, hogyha már úgy gondolják, hogy kihelyezhető az intenzív osztályról, akkor stabil az állapota. A javulás hosszú heteket, hónapokat vehet igénybe. Türelmesnek kell lenniük.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 03., 19:12; Megválaszolva: 2011. november 04., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés