Pectus excavatum

Üdvözlöm! Röpke 25 évem alatt kétszer estem át Pectus Excavatum elváltozás miatti műtéten. Először 86-ban, még a "régi" típusú (teljesen felnyitott) műtéttel, illetve 2003-ban már az új, Nuss-féle eljárással! Jelenleg egyenes a mellkasom, de kissé asszimmetrikus! Kérdésem a következő: Számíthatok e a jövőben bármilyen mellkasi fájdalomra, ha igen, kb mikor várható a jelentkezése, illetve befolyásolja e a többszöri műtét a várható élettartamot? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza pectus témában

Tisztelt Kérdező!

Nem várható már a mellkas alakjának változása. Semmilyen hatással nem lesz a terhelhetőségére és az élettartamra a két műtét, fájdalomra nem kell számítania. Mozogjon minden nap és erősítse izomzatát.

Kérdés: 2011. február 06., 06:23; Megválaszolva: 2011. február 07., 22:16
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Tyúkmell? Milyen műtéti...
Egy 18 éves fiú vagyok és zavar egy dolog. Eleinte hittem hogy ez csak semmi, és csak úgymond kockásodok. De nem. Később utánaolvastam a dolgoknak. Ez...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés