Pylonidalis cysta tályoggal

Kedves Doktor Úr/ Doktor Nő! Én egy 20 éves lány vagyok. Problémám az újbóli visszatérő farkcsont környékén megjelenő cysta tályoggal. Már 3 éve tart ez az állapot, ötször lett feltárva és bizony nagyon kellemetlen és heget is hagy. Most ismét érzem, hogy kialakulóban van egy új. Orvosaim tanácsára bő méretű nem tanga fehérneműket hordok már, bő nadrágokban járok, krémmel kenem az adott bőrterületet hogy puha maradjon és kerülöm a sok ülést. Mégsem sokkal járok előrébb. Érdeklődtem már műtét után is, de válaszul kaptam, hogy ez a betegség átlag 40 év felett jellemző és a műtét igen drasztikus látványt eredményez amitől elriadtam. (Egy hatalmas üreg maradna a problémás területen a műtét után ami azt gondolom 20 évesen nagyon durva! ) Folyamatosan próbálok utána járni mi a legjobb megoldás. Hallottam plasztikai sebészeten végzik ezt. Említette egy sebész orvos azt is, hogy meg lehetne csinálni úgy hogy ne legyen nagyon látványos nyoma. De valamiért ezt a plasztikai sebész már nem említette. Nekem az egészségem minden pénzt megér. Ha bárhol a világon létezik még valaki aki foglalkozna velem nagyon hálás lennék! Sokat szenvedtem már vele, menni nem bírtam és hozzátéve 20 ÉVES vagyok... Várom kedves tanácsát! Egy elkeseredett beteg.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza tályog témában

Tisztelt Kérdező!

Több plasztikai sebész is végzi a lebenyelforgatással a műtéti korrekciót, mely valóban szebb heget ad. Javaslom keresse meg a Szent Imre Kórház Plasztikai Sebészeti Részlegét.

Kérdés: 2011. január 08., 09:46; Megválaszolva: 2011. január 11., 14:42
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus