Artroszkópiás mūtét mélyvénás trombóziscl után

Tisztelt Dr.úr ez év május végén volt egy térdsérülésem a bal lábamon,gyūrūporc szakadás Ami következtében ezen a lábamba mélyvénás trombózis alakult ki amire jelenleg is vérhígítót szedek xareltót. A térdhajlatban és combtōben Lett elzáródás. Több ultra hangos vizsgálat után AZT állapították meg,hogy a elzáródás a lábamba nem változott és ezért nem válalják a mūtétet 2héttel ezelött vissza mentem újjabb vizsgálatra ami nemtörtént meg azért mert beírtak mūtétre. A kérdésem az lenne,hogy lehet e mūtét közben vagy után valamilyen problémám azért mert még nemmegfelelō a keringés a lábamban?

Dr. Holnapy Gergely válasza trombózis témában

Tisztelt Uram!

Természetesen, ha egy alkalommal már kialakult mélyvénás trombózisa, úgy nagyobb az esélye egy ismételt trombózis kialakulásának, különösen átmeneti mobilitás-csökkenést előidéző beavatkozást követően. Ennek elkerülése érdekében a műtétet követően nagyobb mennyiségű heparin-származékot (vérhigítót) kell kapnia, mint a fenti előzmények hiányában.

Pusztán a gyűrűporc szakadása miatt egyébként nem alakul ki trombózis. Amennyiben az Ön életkorában ez előfordult, úgy érdemes kivizsgálni azt, hogy ennek nincs-e valamilyen genetikai (öröklött) háttere az Ön esetében. Ezek ismeretében nagyobb biztonsággal tervezhető egy sebészi beavatkozás.

Üdvözlettel:

Holnapy Gergely dr.

Kérdés: 2019. november 05., 05:22; Megválaszolva: 2019. november 19., 21:58

Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet

trombózis megelőzése bokatöréskor
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Clexan 4000 0, 4ml injekciót adtam be magamnak naponta, 10 db elfogyott. A lábam térdig gipszben bokatörésem volt 14 napja. A...
Dermoid Ciszta
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése