Artroszkópiás mūtét mélyvénás trombóziscl után

Tisztelt Dr.úr ez év május végén volt egy térdsérülésem a bal lábamon, gyūrūporc szakadás Ami következtében ezen a lábamba mélyvénás trombózis alakult ki, amire jelenleg is vérhígítót szedek xareltót. A térdhajlatban és combtōben Lett elzáródás. Több ultra hangos vizsgálat után AZT állapították meg, hogy a elzáródás a lábamba nem változott és ezért nem válalják a mūtétet 2héttel ezelött vissza mentem újjabb vizsgálatra, ami nemtörtént meg azért mert beírtak mūtétre. A kérdésem az lenne, hogy lehet e mūtét közben vagy után valamilyen problémám azért mert még nemmegfelelō a keringés a lábamban?

Dr. Holnapy Gergely válasza trombózis témában

Tisztelt Uram! Természetesen, ha egy alkalommal már kialakult mélyvénás trombózisa, úgy nagyobb az esélye egy ismételt trombózis kialakulásának, különösen átmeneti mobilitás-csökkenést előidéző beavatkozást követően. Ennek elkerülése érdekében a műtétet követően nagyobb, mennyiségű heparin-származékot (vérhigítót) kell kapnia, mint a fenti előzmények hiányában. Pusztán a gyűrűporc szakadása miatt egyébként nem alakul ki trombózis. Amennyiben az Ön életkorában ez előfordult, úgy érdemes kivizsgálni azt, hogy ennek nincs-e valamilyen genetikai (öröklött) háttere az Ön esetében. Ezek ismeretében nagyobb biztonsággal tervezhető egy sebészi beavatkozás. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2019. november 19.

Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet

Trombózis a vádliban sportolásról mikor...
Tisztelt Doktornő! Pár napja írtam Önnek vádlifájdalom és trombózistól való félelem miatt. (https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/171303)...
Trombózis?
Tisztelt Doktornő! Vélt, valós trombózisom után szeretnék érdeklődni, mivel sajnos egyértelmű választ nem kaptam. Januárban egy teljesítménytúra után nagyon...
Trombózis, avagy sem?
Tisztelt Doktornő! Előszőr is nagyon köszönöm az eddig válaszait, igazán megnyugtató volt, részletes, és alapos. Elmentem ma a color doppler vizsgálatra,...
Veralvadas
Vérrögképződés veszélye
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy Betagen vagy Cognit orvosságok szedése elősegítheti-e vérrögképződést és trombózis kialakulását...
Alsó végtag fájdalma
Kedves Doktornő! Jobb alsó lábszárban nyomásérzékenység, enyhe fájdalom tapasztalható ülés közben, kb. a jobb oldal középső részén. Vérnyomásom 110/70 körül...