Tàlyogos làb,utàn fennmaradó làbdagadàs,pirossàg

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Azzal a problèmàval fordulok,Önökhöz,hogy kb 2hèttel ezelőtt,a talpamon keletkezett egy tàlyog,amely 2-3cmes nyilàson kifolyt a büdös szagú genny(kevès vèrt is tartalmazott),próbàltam otthon kezelni,bőrfertőtlenitővel,aloveraval,sajnos nem oldotta meg a problèmàt igy orvoshoz fordultam.A sebèszeten első alkalommal nem kaptan semmilyen kezelèst,ki se tisztitottak a sebet,csak fertőtlenitőt kaptam ès bekötöztèk.2nappal kèsőbb mèg mindig èreztem,hogy feszìt fàj,alig bírtam làbraàllni,a làbdagadàsom fokozodott,1hèt múlva kaptam új időpontot,akkor jeleztem a problèmàt,kaptam antibiotikumot,de kezelès nem törtènt,a làbam koràbban is dagadt volt,ez adodhatott abbol is,hogy sokizüzleti gyulladàsos betegsègem van,ezáltal a làbam(làbujjaim)erősen deformàltak(az ortopèdiàn is emiatt mondtàk,hogy kialakult a tàlyog.A làbdagadàs pirossàg,nem szűnt,sőt màr a bokàmig is eljutott.Tegnap az orvos nagyon megijesztett,mert azt mondta,rosszabb mint a trombózis,egy baktèrium megtâmadta a làbam,de nem mondta el,hogy ez mit jelent,hogy lehet kezelni,mik a következmènyei.Tudna nekem minèl hamarabb tàjèkozatàst adni,a betegsègről,kezelèsről ès következmènyeiről,úgy èrzem,hogy màr igy is sajnos sokàig lett halogatva ès most minden nap szàmít.Előre is köszönöm. Üdvözlettel: N Jànosnè(Ilona)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza a Gyulladás témában

Kedves Ilona! Ha a szakrendelőben nem tudnak önnek tanácsot adni, kérem forduljon a területi sürgősségi osztályhoz. A végtag vizsgálata nélkül nem lehet véleményt mondani az állapotáról. Üdvözlettel Papp Géza

Kérdés: 2019. május 01., 23:16; Megválaszolva: 2019. május 08., 21:22
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus
Kitől kaphatok segítséget?
Szteroidos kúp