Szükséges a műtét?

Tisztelt Doktor Úr! Tanácsát szeretném kérni a következő probléma miatt! Kb. két hete kezdődtek a panaszaim. Jobb bordaív alatti nyomás, fájdalom, amely ébredés után még alig érezhető, a nap folyamán minél többet eszem, egyre fokozódik. Ezzel párhuzamosan nagyon erős haspuffadás is kialakult, köldök körüli érzékenységgel. Ez is fokozódik evés után. A torkom és a szám egész nap keserű. Egy hete felkerestem a háziorvosomat, aki hasi uh-ot kért és Mezym-et írt fel. Ma megtörtént az uh vizsgálat a következő eredménnyel: máj nem nagyobb, homogén, sima felszínű. Fokozott májműködés, minimális zsírosodással. Cholecysta átlagos nagyságú, folyékony epével kitöltött, a fundusban rétegképződés, valamint falában több 4-5 mm-es echodens képlet látható hangárnyék nélkül. Fali oedema, megvastagodás nem látható. Epeutak nem tágultak. Meteorisztikus has. Gastroenterologiai konzílium javasolt. Évek óta fennálló reflux betegségemre Esomeprazol-t szedek. A keserű íz érzete nem jár gyomorégéssel. Egy évvel korábbi uh-on már láttak 5 mm-esre vastagodott epefalat egy részen, de akkor nem okozott panaszt. Az uh-ot végző orvos szerint műtét nélkül nem lesz jobb a helyzet. Ön szerint is indokolt? Válaszát előre is köszönöm! R. Judit Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza epehólyag témában

Kedves Kérdező!

Mielőtt műtétre kerülne a sor mindenképp készüljön egy gyomortükrözés. Ha ezen van eltérés akkor azt kell kezelni és utána a panaszokat újraértékelni.

Ha a tükrözés negatív, a panaszait vélhetően az epehólyagja okozza. Ez esetben meg kell operálni.

Üdvözlettel Papp Géza

Kérdés: 2018. november 20., 20:15; Megválaszolva: 2018. november 21., 15:11
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus