Kezdődő hasi sérv?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 14 évvel ezelőtt volt egy epekő műtétem, ami rutinként 3 hétre sikerült és lett egy 27 cm-es vágás a hasamon, sajnos (szerintem) a hasizmom nem lett "normálisan összevarrva... volt két császáros szülésem, utána egy hasplasztikám, ahol a köldöksérvemet megcsinálták meg a gyomromnál hálót raktak be, majd még a gyomromnál kiálló zsírréteget szívták le. kb 1, 5 hónapja megemeltem magam és akkor éreztem egy húzó, bizsergő, néha égő feszítő érzést a hasamban a gyomromnál vízszintesen és az epeműtétem helyén, ami csak nem akart múlni... elmentem a háziorvoshoz, aki megnézte, mondta, hogy kezdődő sérv, hanyatt fekve befeszítettem és kicsit felültem, jobb oldalon egy nagy domb volt kb 1-1, 5 tenyérnyi helyen. Azt mondta, hogy ez olyan, mint a felfújt strandlabda, amikor az egyik oldalon megnyúlik és egy dudor lesz rajta. Hányinger és puffadás is jelentkezik. Ami inkább kellemetlenebb, az a bizsergő, piszkáló húzó érzés... mit lehetne ezzel kezdeni? Voltam sebésznél, megvizsgált, mondta, nincs sérvem, fogyjak le, mert a belem el van zsírosodva, "ne zabáljak péksüteményt és csokit" hozzá teszem, hogy van némi feleslegem, kb 15 kg. Hozzáteszem, elég "erős" alkat vagyok és többszörösen hátrányos a súlyvesztésben, úgy gondolom, hogy a valós ok az epeműtétem... az anamnézisomat a sebész meg nem ismeri... a problémámról nem volt hajlandó beszélni, igazából nem kaptam infót, mert ez nem sérv... mi lenne a megoldás az érzés megszüntetésére? Műteni azt mondta még nem kell, meg különben is 3 órás műtét legalább... vagy várjak és szenvedjek az érzéssel? Aztán egyszer amikor kilyukad, széthasad, akkor műtenek? úgy gondolom, hogy a sérvkötő, nem alternatíva, néha használom, amikor kellemetlen nagyon....

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza Sérv témában

Kedves Kérdező!

Vélhetően sérve van. Uh vizsgálat segíthet. Kérjen utána másodvéleményt. BMI 35 felett a kockázat jelentősen magasabb.

Üdvözlettel Papp Géza

Kérdés: 2018. október 11., 15:16; Megválaszolva: 2018. október 31., 08:42
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Lagyek serv es here duzadt
Udvozlom doktor ur engem jozsefnek hivnak 32 eves budapesti ferfi vagyok 2007 ben kaptam egy kagyek servet mejet akkor az orvos a derekamon levo sebes gyukadas...
Koldokserv
Tisztelt Doktor Ur! Azzal a kerdessel fordulok Onhoz hogy van nekem egy kiskori servem amit anno nem mutottek meg mert mondtak, hogy kicsi, nem regen...
Kiújult lágyéksérv
Tisztelt Doktor Úr! Tavaly nyáron műtöttek lányéksérvvel hagyományos módon (5-6 cm-es sérvkapu volt) ami valószínűleg a túl intenzív edzés...
heresérv műtét?
Lágyéksérvem lett emeléstől 3 éve, akkor azt mondta az orvos, hogy nem kell még műteni, azóta leszállt a herémbe ami egyre nagyobb. Eddig sokszor...