Kiújult lágyéksérv

Tisztelt Doktor Úr! Tavaly nyáron műtöttek lányéksérvvel hagyományos módon (5-6 cm-es sérvkapu volt) ami valószínűleg a túl intenzív edzés és a pakolással járó munkák következtében kiújult. Ultrhangos vizsgálattal 6 mm-es sérvkaput állapítottak meg, amit egyelőre nem műtenek. 6 hetes pihenőt rendelt el a sebészem, aki műtött, és ha utána se javul a helyzet, akkor hálót rak fel. A problémám a következő: sajnos 12 órás állómunkát kell végeznem, és érzem, hogy állás közben van egy pici dudor, amit vissza tudok ugyan nyomni, de ha állok kint van, és csak ülés vagy fekvés közben húzódik vissza. Kérdésem, hogy van-e így értelme a 6 hetet kivárni, tud-e gyógyulni így is, ha a nap nagy részében a sérvkapuba bélkacs kerül? Vagy fölösleges várni a műtéttel? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szimuly Sándor válasza sérv témában

Kedves Levélíró!

A pihenés alatt azt értette a sebész, hogy ne dolgozzon. Persze tudom, hogy a mai világban nem teheti meg az ember, hogy hat hétig otthon ül táppénzen, viszont ha a javasolt hat hetet nem tudja nyugalomban tölteni, akkor azt gondolom csak az idő szalad és valószínűleg műtét lesz a vége. Üdv:

Kérdés: 2014. október 13., 12:20; Megválaszolva: 2014. október 14., 15:46
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Lagyek serv es here duzadt
Udvozlom doktor ur engem jozsefnek hivnak 32 eves budapesti ferfi vagyok 2007 ben kaptam egy kagyek servet mejet akkor az orvos a derekamon levo sebes gyukadas...
Kezdődő hasi sérv?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 14 évvel ezelőtt volt egy epekő műtétem, ami rutinként 3 hétre sikerült és lett egy 27 cm-es vágás a hasamon, sajnos ...
Koldokserv
Tisztelt Doktor Ur! Azzal a kerdessel fordulok Onhoz hogy van nekem egy kiskori servem amit anno nem mutottek meg mert mondtak, hogy kicsi, nem regen...
heresérv műtét?
Lágyéksérvem lett emeléstől 3 éve, akkor azt mondta az orvos, hogy nem kell még műteni, azóta leszállt a herémbe ami egyre nagyobb. Eddig sokszor...