Köldöksérv lágyéksérvet követően - mit tegyek?

Kisfiam nemrég múlt 8 hónapos, s néhány napja észrevettük, hogy a köldöke előredomborodik (ahelyett, hogy besüppedne a hasába) . Korábban sem volt teljesen homorú a köldöke, de mostanában kifejezetten domborúvá vált. Nem nagy a kidudorodás, kb, 1 cm átmérőjű lehet, ugyanakkor engem, az édesanyját nagyon aggaszt a dolog. Két hónapos volt a kisfiam, amikor lágyéksérv miatt meg kellett operálni. Ez lelkileg és fizikailag is nagyon megviselt mindannyiunkat. Most, fél évvel később pedig újabb problémával szembesülünk. Olvastam, hogy a köldöksérv nem annyira veszélyes, mint a lágyéksérv, ugyanakkor ezt is idővel műteni kell, ha magától nem rendeződik. Már most rettegek attól, hogy újra kés alá kell fektetni a kisfiamat (még ha nem is most azonnal) , és már most tapasztalom, hogy minden mozdulatát lesem a gyereknek (nem hagyom sírni, nem hagyom, hogy erőltesse magát - pedig nemrég felállt, s folyton talpon akar lenni, én meg nem hagyom, mert félek, hogy ront a köldöksérvén) . Hogy lehet ezt évekig csinálni? Egyáltalán, lehet-e? Nem akarom, hogy még egyszer megműtsék a gyerekemet, s ezért mindenre képes lennék. Mit lehet tenni azért, hogy lehetőség szerint spontán meggyógyuljon a sérv? Lehet köze a lágyéksérvnek ehhez? (Azaz a kisfiam hasfala mindenhol gyenge lehet? ) Rengeteg kérdés és kétség gyötör. Boldog anyuka szerettem volna lenni, ehelyett egy idegroncs válik lassan belőlem, ami a gyereknek sem válik hasznára.) Előre is köszönöm segítő válaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza köldöksérv témában

Kedves Anyuka!

Kérdése gyereksebészeti természetű, igy erre konkrét választ nem adhatok.

Arra azonban gyakorló szülőként óva inteném, hogy ebbe az Ön által leírt gondolatspirálba túlontúl mélyen süllyedjen el. A gyerek köldöksérve remélhetőleg magától rendeződik, de olyan túlfűtött kifejezések mint "...kés alá kell fektetni...", "..., én meg nem hagyom..." nem helyes irány gondolatai számára.

Keressen fel egy gyereksebészt, konzultáljon, tanuljon, mert a gyerek Önre van bizva, nem egy "...idegroncs..."-ra.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2014. szeptember 01., 00:06; Megválaszolva: 2014. szeptember 01., 14:37
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Köldöksérv műtét / nem műtét
Tisztelt Doktor Úr, Középkorú férfi vagyok, mindig sportoltam, mostanában kis pluszsúllyal, teljesen egészséges egyéb téren. Többször...
Szabad sportolni köldöksérvvel?
24 éves lány vagyok, rendszeresen sportolok heti 3-4 alkalommal (súlyzós edzés, futás, squash) Decemberben köldöksérvet találtak nálam, amit...
köldöksérv
Köldöksérv gyanus vagyok! Febr.ban műtenek. Az lenne a kérdésemm, hogy befolyásolja e a műtétet ha meg lesz a menstruációm? Válaszát előre is...
Köldöksérv
Tisztelt Webbeteg! Nemrég derült ki, hogy köldöksérvet kaptam. A sebészeten azt mondták, hogy akkor menjek vissza amikor már gondot okoz a...