Köldöksérv

Kedves Doktornő! Mindenképpen meg kell-e műteni a köldöksérvet? 5 éves a Kisfiam, mindigis kicsit kidudorodott a köldöke, de nem lett nagyobb, nem érzékeny, nem fáj. Meddig lehet ezzel várni, illetve, biztosra mondható-e a köldöksérv vagy lehet más oka is a dudornak? Miből lehet ezt megállapítani? Ha műtétre kerül a sor, mindenképpen szükség van-e altatásra? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel.

Dr. Fáklya Mónika válasza köldöksérv témában

Tisztelt kérdező! A mútét természetesen altatásban történik. A köldöksérvek nagy része a hasizom erősödésével spontán záródik, ha nem akkor érdemes operálni. Ennyi idős korra már ez a probléma meg szokott oldódni, így egy gyermeksebészeti megbeszélést javaslok önöknél.

Megválaszolva: 2016. február 02.

Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek

Köldöksérv
Kedves Doktornő! Mindenképpen meg kell-e műteni a köldöksérvet? 5 éves a Kisfiam, mindigis kicsit kidudorodott a köldöke, de nem lett nagyobb, nem érzékeny...
Köldöksérv lágyéksérvet követően - mit...
Kisfiam nemrég múlt 8 hónapos, s néhány napja észrevettük, hogy a köldöke előredomborodik (ahelyett, hogy besüppedne a hasába). Korábban sem volt teljesen...
Mikor keressek fel plasztikai sebészt?
2 hónapja szültem a második gyermekemet császármetszéssel. A hasamon lóg a bőr, az egyenes hasizmok szétnyíltak (háziorvosom szerint 3-4 ujjnyira), és lett...
Szabad sportolni köldöksérvvel?
24 éves lány vagyok, rendszeresen sportolok heti 3-4 alkalommal (súlyzós edzés, futás, squash), Decemberben köldöksérvet találtak nálam, amit műteni kell....
Köldöksérv műtét után való gyermek...
Tisztelt Dr Úr/ Nő.tavaly aug. ban műtöttek köldöksérvvel és kötényhassal, ami sajnos a terhességem alatt alakult ki, ami nagyon nehéz volt, kérdésem, hogy...
Terhesseg es köldökserv
Tisztelt Szakertö! Elöször is elnezest az irasmodert, de külföldröl irok. A problemam a következö: veleszületett köldölservem van, ami eddig esztetikai...