• Reflux ronthatja az éneklést?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok. Már korában is tettem fel kérdést a reflux-al kapcsolatban. Azt szeretném kérdezni hogy az éneklés rontja e a reflux álapotát? És hogy az éneklés-től lehete e a köhögés? ugy feljuthat a sav-gőz a tüdőbe? Abba kell hagynom az éneklést vagy van erre valami meg oldás? Előre is köszönöm a válaszukat!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező! Az éneklés nem okoz refluxot, de a reflux-okozta esetleges rekedtséget ronthatja. Véleményem szerint az éneklés köhögést sem okoz, de magas reflux esetén a savból ún. mikroaspirátumok ingerelhetik a tüdőt.


        Kérdés: 2011. október 11., 16:10; Megválaszolva: 2011. október 12., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Gyomortükrözés során megállapításra került, hogy nem záródik rendesen a gyomorszájam. Valószínű ez okozza a rossz leheletet. Mi a megoldás a panasz megszüntetésére? Savcsökkentő gyógyszert szedtem már többfélét...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Körülbelül két hete mellkasi fájdalomra panaszkodok. Néha a hátam is szúr. Elmentem orvoshoz ahol elküldtek terheléses szívre, vérvételre , hasi ultrahangra gasztroenterológiára. Egyedül a vérvételnél volt a Gamma...
        Tisztelt Doktor úr! Március óta küzdöttem köhögéssel, slejmmel a torkomban és a mai napig tartó hőemelkedéssel 37,5 A járvány miatt 2 hónapig telefonon 4 antibiotikum kúrát kaptam majd negatív Covid teszt, tüdőröntgen(3-szor, 2...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Az urológus is csak ember
        Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.
        Hüvelyfolyás és terhesség
        Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.
        A dohányfüstbe ment terv
        Mindenki azzal jár a legjobban, ha rá sem szokik a dohánytermékekre.