• Fül csípő érzése, fokozott nyáltermelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nem tudom, hogy mi bajom lehet, mert a tünetek a következőek: Főleg éjszakánként és ritkán nappal érzem azt, hogy mindkét fülemben csípő, viszkető érzést érzek. Ezt követően erős mellkasi nyomó fájdalom kezdődik, aki egyre erősödik. Ezután nagyon erős nyálkiválasztás kezdődik, néha érzem, hogy a nyálmirigyekből spriccel a nyál. Egyre több nyál termelődik, amit egyre nehezebben tudok lenyelni, és egy idő után már azt érzem, hogy begyörcsöl a nyelő csövem. Amikor már nagyon sok nyálat lenyeltem, akkor pedig egyszer csak kihányom és mindig csak habos nyál jön föl, ritkán kevés ételmaradék. A forgatókönyv mindig ugyan ez. Ittam már mindent. Tejet, vizet, sav csökkentő salvus vizet is, de talán a kalcium sandoz vízben feloldva az egyetlen ami kissé enyhíteni tudja. Éjszakára azt találtam ki, hogy törülközőt terítek a párnámra és nyitva hagyom a számat, hogy a sok nyál kifollyon és ne kelljen lenyelnem. Ezzel a módszerrel félórán belül enyhül a mellkasi fájdalom és el tudok aludni és délelőttre már a nyelőcső érzékenység is elmúlik. Elképzelésem sincs, hogy mi lehet a bajom. Mit javasolnak kihez forduljak és mehetek-e kivizsgálásra tünetmentesen is?

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Mindenképpen gasztroenterológiai kivizsgálást javasolnék (plusz fül-orr-gégészeti és fogászati szakvizsgálatot). Panaszát okozhatja nagyon erős reflux, de nyelőcső-motilitászavar is. Nyeletéses rtg-vizsgálat és gyomortükrözés véleményem szerint indokolt.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 19., 00:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 11:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés