• Mi ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Kérdésem a következő lenne. Voltam gyomor és bél tükrözésen és az alábbiak lettek az eredmények: D.g: Duodenitis chronica aspecifica. Marsh: 0, BNO KÓD: k5290- nem fertőzéses k.m.n. gastroenteritis és colitis illetve nagyon sok a savam és LA.1.-es típusó nyelőcső gyulladásom van (1mm)-es pici pöttyök formájában 5 db. Lisztérzékenység nincs. Kérdésem az lenne, hogy ez mitől van, ha nem találtak semmit ami okozná ezeket? Illetve: Autóimmun dolog lehet-e a hatterében ennek, ha van egy ilyen sor is a diagnózisban: Az intraepithelialis lymphocitaszám CD3 immunhisztokémiai reakcióval kevesebb, mint 40/100 epithel sejt. Az interstitiumban kifejezett chronicus gyulladásos beszűrődés látható. A crypták bázisán Paneth-sejtek megfigyelhetők.A mitotikus aktivitás átlagos. Előre is nagyon köszönöm válaszát! Kiss Zsanett

        Dr. Plósz János válasza a refluc, gastroenteritis témában

        A lelet alapján nincs autoimmun folyamat a háttérben, az endoscopos kép alapján savtúltermelés miatti gyomor-nyombélhurtutja van, illetve ehhez társuló reflux-betegsége. Javaslom, hogy a gyógyszeres terápia mellett kerülje a szénsavas italokat, a fűszeres ételeket, egyen gyakra, nyugodtan, egyszerre keveset (reggelizzen és ebédeljen miden nap, nagyjából azonos időben).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 25., 17:04; Megválaszolva: 2011. május 26., 22:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés