• Étcsokoládé fogyasztása gyomorpanaszoknál

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr-Doktornő! Nemrég állapította meg a belgyógyász a gyomornyálkahártya és nyelőcső gyulladását, a corpusban és antrumban erosiók voltak-nem mondta, hogy fekélyek, innen történt mintavétel, aminek az eredménye még nincs meg.Régóta van relfuxom, így a PPI mellé Venter granulátumot kaptam.Ezek mellett néha jól vagyok, más napokon szinte csak a víz marad meg bennem.Szeretem az édességet, de a gyulladásra való tekintettel 2 hete nem fogyasztok semmilyen édességet, a teába sem használok cukrot.Kérdésem az étcsokoládé emészthetősége milyen?Sokáig időzik a gyomorban? Az orvos szerint egyéni tolerálás kérdése, de még nem mertem kipróbálni. Köszönöm a választ előre is! Tisztelettel: Adél

        Dr. Csuth Ágnes válasza a reflux témában

        Kedves Adél! A csokoládé rontja a refluxot, mert a nyelőcső záróizmát ellazítja, ami a gyomortartalom visszaáramlását kifejezetten elősegíti.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 17., 06:54; Megválaszolva: 2011. január 17., 15:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés