Pantoprazol sandoz szedése

üdv! a pantoprazol-t lehet este lefekvés előtt is bevenni? mert tudom vacsora előtt kell de azért érdekelne.Szeretném megkérdezni, hogy ha nem szedek semmi erre a savra, hogy kilyukadhat -e a nyelőcsövem?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

Nem véletlenül írja a betegtájékoztató az evés előtti időpontot, hiszen így a legoptimálisabb a hatás. Ha elfelejti, persze pótolhatja. A kezeletlken reflux súlyosabb esetben nyelőcső-gyulladást okoz, a nyelőcső perforáció nagyon ritka.

Kérdés: 2010. december 26., 14:42; Megválaszolva: 2010. december 28., 16:19
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Mennyi PPI
Reflux lehetséges?
Nyelőcsőfekély
PPI gyógyszer csökkentése
Gyomorhurut