• Reflux és emésztőrendszeri problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Plósz doktor Úr!

        Évek óta vannak emésztőrendszeri problémáim. Egy éve voltam legutóbb gyomortükrözésen ahol gyomor-nyálkahártya gyulladást és nyelőcső gyulladást állapított meg az orvos.Lansoptol 30mg-os gyógyszert kaptam. A tünetek pár hónap alatt elmúltak. A gyógyszer szedését abbahagytam.Körülbelül négy hónappal ezelőtt ismét jelentkeztek a tünetek, megint szedni kezdtem a gyógyszert. A gyomorfájás elmúlt de a maró, égő érzés a torkomban még mindig tart és nagyon kellemetlen. Mi lehet a probléma és mit javasol, mit tegyek?

        Segítségét előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Panaszát okozhatja szövődményes reflux betegség (epés illetve nagy volumenű reflux), de akár ettől független fül-orr-gégészeti probléma is. Javaslom, 3 hónapig használjon dupla dózisú savcsökkentőt (2x30mg Lansoptol), motilitást serkentő szert (DomperidonEP) és tartsa be az életmódi tanácsokat (gyakori, kis étkezés, ágyban fejvég megemelése, szénsavas italok, fűszeres, forró ételek kerülése). Ha emelett panaszai a 3 hónap alatt nem szűnnek meg, a refluxos eredet kevéssé valószínű.


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-17 12:01:07; Megválaszolva: 2010. március 17., 12:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: