• Refluxos étkezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr!

        Azt szeretném kérdezné, egy refluxos beteg miért nem fogyaszthat kakaót? Úgy tudom nem tartalmaz koffeint.És még az lenne a kérdésem h koffeinmentes gyümölcsteákat zöldteát lehet e inni?

        Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        A kakaó fogyasztásának kerülését azért javasoljuk, mert a kakaó önmagában (koffeintől függetlenül) is a gyomor-nyelőcső záróizom tónusának csökkenését okozza, a reflux súlyosbodásával.


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-02-22 12:43:48; Megválaszolva: 2010. február 22., 12:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Március óta küzdöttem köhögéssel, slejmmel a torkomban és a mai napig tartó hőemelkedéssel 37,5 A járvány miatt 2 hónapig telefonon 4 antibiotikum kúrát kaptam majd negatív Covid teszt, tüdőröntgen(3-szor, 2...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.