• GASTROANAX

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos!

        A net-en találtam a GASTROANAX nevü készitményt, melyet refluxra ajánlottak. Olvastam hozzászólásokat, akik nagyon jó véleménnyel voltak a készitményről. Én óvatos vagyok, ezért szeretnék Önöktől szakértőktől tanácsot kérni, hogy ismerik-e ezt a készitményt, tényleg jó-e a reflux-ra?   Mindenképpen szeretnék megoldást keresni a reflux problémámra, mivel most már hónapok óta folyamatosan kell szednem a gyógyszereket /Lansacid, Rabyprex váltakozása/, nem beszélve a 13 éves kislányomról, aki szintén ősz óta szedi a Ranitidint a refluxára. Szeretnék olyan megoldást találni, ami kiváltja a gyógyszereket, amik a májat hosszu távon biztosan károsítják. Sajnos háziorvosom csak gyógyszereket ismer, elhatárolódik az alternativ megoldásoktól.  Tudom, hogy túlkínálat van az alternativ megoldások terén is, ezért is vagyok bizonytalan, nem tudom melyik készitményben higgyek, ezért szeretnék tanácsot kérni. Kérem segitségüket, ha ezt nem ismerik, akkor melyik az amivel ki lehetne váltani a gyógyszereket?

        Szivességüket előre is nagyon köszönöm!

        Tisztelettel: Sz. Kati

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Nem csoda, hogy háziorvosa nem javasol alternatív készítményeket, hiszen a klasszikus nyugati orvoslásnak, a jelenlegi szakmai protokolloknak nem elfogadott része a természetgyógyászati kezelés. Személyes tapasztalatom a gstroanax termékkel nincs, így hatékonyságát sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom. Ami viszont tény, hogy a savcsökkentők a reflux betegség kezelésében tüneti terápiának számítanak, nem a refluxot szűntetik meg, hanem annak savasságát csökkentik, így enyhítve a panaszokat. A reflux betegség gyógyulása az életmód megváltoztatásától várható, melyet a savcsökkentő terápia alatt érdemes véghezvinni. Ezen tanácsok a következők: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés, szénsavas italok kerülése, a hasűri nyomás csökkentése (testsúly-csökkentés), ágyban a fejvég megemelése. Az Ön által kérdezett készítmény étrendkiegészítő, mely polyszaccharidokat tartalmaz. Véleményem szerint a rendszeres, gyakori, nyugodt, kis étkezés, a megfelelő mennyiségű rostfogyasztás és a rendszeres testmozgás a lényeges a gyógyulásban.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-09 22:45:17; Megválaszolva: 2010. február 09., 22:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: